Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

McCain dostal list s podozrivým bielym práškom

John McCain
John McCain (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Do sídla kampane republikánskeho kandidáta na amerického prezidenta Johna McCaina v Denveri prišiel list obsahujúci podozrivý biely prášok.

Vo štvrtok o tom informovali americké médiá. "Nemáme správy o tom, že by sa ktokoľvek zranil," citovali špeciálneho agenta americkej tajnej služby Malcolma Wileyho noviny Denver Post. Televízia Fox News informovala, že 5 až 25 zamestnancov a dobrovoľníkov, ktorí sa v čase doručenia zásielky nachádzali v budove, previezli do nemocnice. Zloženie podozrivej bielej látky vo forme prášku zatiaľ nie je známe.

Prípad pripomína takzvanú antraxovú kauzu, ktorá po teroristických útokoch na newyorské dvojičky a Pentagon z 11. septembra 2001 vystrašila celé Spojené štáty aj zvyšok sveta. Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) pred dvoma týždňami oznámil, že kauzu vyšetril. Podľa FBI listy so smrtiacim antraxom vo forme bieleho prášku zasielal americký vedec Bruce Ivins. Šesťdesiatdvaročný vedec v auguste po tom, čo ho začali americké úrady vyšetrovať pre podozrenie zo zabitia piatich ľudí, spáchal samovraždu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu