Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Obama: McCainova kampaň nie je rasistická, je cynická

Barack Obama Zobraziť galériu (7)
Barack Obama

BRATISLAVA - Demokratický kandidát na post prezidenta USA Barack Obama sa vyjadril, že kampaň jeho republikánskeho protikandidáta je "cynická, avšak nie rasistická".

"Mám pocit, že sa snažia narušovať snahu ľudí hovoriť o skutočných veciach," povedal illinoiský senátor na margo tvrdení McCainovho tímu, že Obama svojím minulotýždňovým obvinením, že jeho rival je rasista, vyťahuje v boji o Biely dom "rasovú kartu".

Rodák z Honolulu na to reagoval slovami, že takýmito vyjadreniami sa do politického súboja zaťahuje rasizmus. "Vôbec si nemyslím, že jeho kampaň je rasistická. Mám pocit, že je cynická," povedal Obama v sobotu a dodal, že McCainov tím je "veľmi dobrý v negatívnom ladení kampane".

Farebná debata sa v Spojených štátoch rozprúdila minulý týždeň po tom, ako Obama varoval, že tím jeho súpera sa snaží zastrašiť voličov tvrdením, že Obama nie je práve ideálnym prezidentom pre americké dolárové bankovky, na ktorej sú len bieli prezidenti. Demokrat teda nezodpovedá tradičnému profilu prezidenta USA.

Kandidáta Demokratickej strany McCain okrem iného označil za figúrku a prirovnal ho k celebritám typu Paris Hilton či Britney Spears.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu