Pondelok3. jún 2024, meniny má Karolína, Kevin, zajtra Lenka

Neďaleko ostrova Mayotte sa utopilo šesť migrantov

Mamoudzou - Dve lietadlá a päť hliadkovacích člnov v stredu prehľadávali rozbúrené vody neďaleko pobrežia francúzskeho ostrova Mayotte ležiaceho v Indickom oceáne v snahe nájsť ľudí, ktorí mohli prežiť stroskotanie.

Podľa úradných zdrojov si nešťastie vyžiadalo životy už šiestich migrantov. Podľa doterajších zistení sa z potopeného, provizórne vyrobeného plavidla okrem šiestich mŕtvol podarilo nájsť aj šiestich živých ľudí.

Na palube bolo údajne až 30 ľudí. Do hľadania sa zapojili aj vojaci z francúzskych Cudzineckých légií zo základne na Mayotte.

Prehľadávali pobrežie a hľadali stopy po tých, čo prežili. Každý rok zahynú desiatky migrantov pri ich pokusoch o preplávanie z Komorských ostrovov na ostrov Mayotte na tradičných drevených člnoch známych pod názvom kwassa-kwassa.

Ostrov Mayotte sa v roku 1975 rozhodol zostať francúzskym teritóriom, keď zvyšok Komorských ostrovov získal nezávislosť.

V súčasnosti ho jeho chudobní susedia vnímajú ako vytúžené miesto, ktoré ponúka vysoký životný štandard, väčšie možnosti zamestnania a lepšie vzdelanie. Ilegálni prisťahovalci už tvoria tretinu obyvateľstva Mayotte.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu