Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Slovenskí turisti v Grécku sú po zemetrasení v poriadku

Rodos - Podľa delegátov cestovných kancelárií Seneca a Satur sú slovenskí turisti na gréckom ostrove Rodos v poriadku. Po dnešnom zemetrasení nikto nebol zranený a nevznikla ani väčšia panika.

Ostrov dnes ráno zasiahlo zemetrasenie v sile 6,3 stupňa Richterovej stupnice. "Zemetrasenie bolo pomerne silné, ale ľudia sú v poriadku.

Niektorí klienti počas spánku vôbec nezaregistrovali, že sa niečo udialo," uviedla delegátka cestovnej kancelárie Seneca Tours Diana Hladká. "Boli to veľmi silné záchvevy, triasli sa celé budovy, no podľa mojich informácií sa nepoškodili.

Celé to trvalo približne tri minúty. Bolo to také netradičné," opísala situáciu Hladká. Ako ďalej uviedla, "turistom sme vysvetlili, že sa nachádzame v seizmologickom pásme, kde k zemetrasenia dochádza veľmi často, aj keď nie k tak silným. Naši klienti reagovali veľmi pokojne."

Podľa informácií delegátky Ľubice Halásovej z cestovnej kancelárie Satur naposledy bolo na ostrove také silné zemetrasenie v roku 1995.

"Rozprávala som sa s miestnymi obyvateľmi, ktorí mi povedali, že niečo podobné zažili asi pred 13 rokmi," povedala Halásová. Ani Satur neeviduje zranených slovenských turistov.

"Všetci naši klienti sú v poriadku, nenastala žiadna panika, nemám informácie, že by došlo k nejakým zraneniam. Akurát mi volali turisti z jedného hotela, chceli sa ubezpečiť, či sa to už nezopakuje," povedala Halásová.

Podľa delegátky bolo zemetrasenie citeľné, ale nebolo až tak dramatické a nedošlo ani k poškodeniu budov, dodala.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu