Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Počas bojov prišlo o život 32 ľudí

KOLOMBO - Srílanské armádne zdroje v utorok informovali o tom, že počas posledných bojov medzi vládnymi jednotkami a povstalcami zo separatistického hnutia Tigri oslobodenia tamilského Ílamu (LTTE) prišlo o život 28 rebelov a štyria vojaci.

Hovorca armády Udaya Nanayakkara uviedol, že najkrutejšie boje sa odohrali pozdĺž línie severného frontu v oblasti Mannar, kde zahynulo 11 rebelov.

Traja vojaci, príslušníci pešej hliadky prišli o život pri výbuchu bomby na polostrove Jaffna. Zvyšné obete sú výsledkom krvavých bojov, ktoré vypukli v oblastiach Vavuniya a Welioya.

Hovorca LTTE Rasiah Ilanthirayan počty padlých zatiaľ nekomentoval. Tigri oslobodenia tamilského Ílamu bojujú za nezávislosť tamilského štátu v severnej a východnej časti Srí Lanky už od roku 1983.

Boje sa začali po desiatkach rokov utláčania vládou sinhálskej väčšiny a dodnes si vyžiadali viac ako 70 tisíc obetí. Nie je však možné overiť správy o bojoch, pretože vláda zamedzila akýkoľvek prístup do tejto oblasti.

Obe strany neustále zveličujú počty ranených z radov nepriateľa a zámerne skresľujú informácie. Boje sa zhoršili v januári po tom, ako Kolombo odstúpilo od šesť rokov trvajúceho prímeria.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu