Nedeľa16. jún 2024, meniny má Bianka, Blanka, zajtra Adolf

V Maďarsku našli štvrtú obeť sobotňajšej zrážky lodí: Traja sú ešte nezvestní

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Csaba Krizsan/MTI via AP)

BUDAPEŠŤ - Maďarská polícia vo štvrtok našla telo štvrtej obete sobotňajšej tragickej zrážky na Dunaji pri obci Verőce na severe krajiny.

"Teraz sú už súrodenci spolu...", napísala polícia po tom, čo našla štvrtú obeť zrážky lodí. Telo 28-ročnej ženy vytiahli z Dunaja pri obci Sződliget, 38 kilometrov severne od Budapešti.Minulú sobotu o 22.00 h narazil na Dunaji pri Verőce motorový čln do výletnej lode Heidelberg. Motorový čln s ôsmimi osobami sa plavil veľkou rýchlosťou a menil nepredvídateľne smer po celej šírke rieky, keď vrazil do výletnej lode. Podľa výsledkov vyšetrovania čln riadil muž pod vplyvom alkoholu.

Policajní vyšetrovatelia skúmajú výletnú loď po incidente v maďarskom Komárome v nedeľu 19. mája 2024.
Zobraziť galériu (2)
Policajní vyšetrovatelia skúmajú výletnú loď po incidente v maďarskom Komárome v nedeľu 19. mája 2024.  (Zdroj: SITA/Csaba Krizsan/MTI via AP)

Po nehode z rieky s ťažkými zraneniami vyplával na breh občan Talianska. Telá prvých dvoch obetí našli ešte v sobotu, v stredu objavili telo tretej obete, 19-ročného muža. Polícia ďalej pátra po troch nezvestných.

Kapitána výletnej lode, ktorý je českým občanom s bydliskom na Slovensku, zadržala polícia a vypočula ako podozrivého z prečinu dvojnásobného neposkytnutia pomoci s následkom smrti a šesťnásobného neposkytnutia pomoci. K týmto obvineniam podozrivý vecne nevypovedal a voči podozreniu podal sťažnosť.

Viac o téme: ObeteZrážkaNezvestníLodeMaďarsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu