Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Jourová ide na turné za férovosť eurovolieb: Na Slovensku bude koncom apríla

Věra Jourová - podpredsedníčka Európskej komisie pre hodnoty a transparentnosť
Věra Jourová - podpredsedníčka Európskej komisie pre hodnoty a transparentnosť (Zdroj: SITA (John Thys/Pool Photo via AP))

BRUSEL - Podpredsedníčka Európskej komisie (EK) pre hodnoty a transparentnosť a dočasná eurokomisárka pre spravodlivosť Věra Jourová v utorok potvrdila, že 25. a 26. apríla pracovne navštívi Slovensko.

Jej turné po členských krajinách EÚ s názvom Democracy Tour je zamerané na zaistenie integrity volebných procesov a najmä nadchádzajúcich júnových volieb do Európskeho parlamentu, keďže v EÚ vládnu obavy, že tento proces by mohol byť zmanipulovaný. Podľa jej slov by európski voliči mali rozhodovať o budúcnosti EÚ v rámci férovej politickej súťaže a nie pod vplyvom dezinformácií či manipulácií.

archívne video

Hnutie Slovensko ide do eurovolieb v koalícii so stranou Za ľudí (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

Jourová, ktorá v exekutíve EÚ zodpovedá aj za dodržiavanie pravidiel právneho štátu, sa chce vo štvrtok 25. apríla stretnúť v Bratislave s predstaviteľmi slovenskej vlády, médií, mimovládnych organizácií a akademickej obce. V piatok 26. apríla má na programe návštevu východného Slovenska, navštívi Košice a okolie.

Viac o téme: Európsky parlamentVěra JourováEurovoľby 2024
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu