Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

V Murmanskej oblasti niekto pobodal tamojšieho gubernátora Čibisa: Jeho zdravotný stav je vážny

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MOSKVA - V Murmanskej oblasti niekto pobodal vo štvrtok večer tamojšieho gubernátora Andreja Čibisa. Čibis sa podrobil po operácii a jeho stav je vážny, napísala ruská agentúra TASS. Polícia zadržala muža, ktorý je podozrivý z toho, že miestneho predstaviteľa pobodal.

Agentúry uviedli, že sa k Čibisovi priblížil vo štvrtok neznámy muž po tom, ako gubernátor skončil stretnutie s občanmi v meste Apatity, ktorá sa nachádza na juhu od Murmansku. "Išlo o ozbrojený útok a (Čibis) utrpel ranu nožom do žalúdka," uviedla tlačová služba Murmanskej oblasti.

Gubernátor sa nachádza na jednotke intenzívnej starostlivosti

Podľa vyhlásenia regionálnej správy musel Čibis postúpiť chirurgický zákrok. "Na ceste do nemocnice hovoril a odpovedal na otázky," dodal tlačový servis. Po operácii lekári uviedli, že stav gubernátora, ktorý je na jednotke intenzívnej starostlivosti, je vážny. Podľa agentúry TASS polícia zadržala muža, ktorého podozrieva z útoku. Pri zatýkaní ho jeden príslušník postrelil. O príčinách pobodania sa však zatiaľ nič nevie. Agentúra Reuters podotýka, že fyzické útoky na verejných činiteľov sú v Rusku relatívne zriedkavé.

Viac o téme: GubernátorRuskoMurmanska oblasťAndrej Čibis
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu