Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Hororové chvíle vo vlaku: Rušňovodič (†61) zomrel na infarkt, no predtým zachránil životy 87 pasažierom

Rušňovodič dostal za jazdy infarkt.
Rušňovodič dostal za jazdy infarkt. (Zdroj: Getty Images, Facebook)

RÍM - Rušňovodič dostaL počas jazdy infarkt. Z posledných síl sa mu podarILO zastaviť vlak s 87 cestujúcimi. Taliansko oslavuje jeho hrdinský čin.

61-ročný Antonio D'Acci, skúsený rušňovodič, ktorý takmer 40 rokov riadil vlaky po Taliansku, sa vo svojich posledných chvíľach nečakane stal hrdinom, informuje Il Messaggero.

archívne video

Obrovské prekvapenie na bratislavskej stanici: Z vlaku vystúpili veľké svetové hviezdy! (Zdroj: Ján Zemiar)

Tragická cesta, ktorá sa začala v Pescare a viedla do Sulmony cez Abruzzo, sa skončila v Brecciarola di Chieti, keď D'Acci dostal infarkt. Napriek veľkým bolestiam sa D'Accimu podarilo vlak bezpečne zastaviť, čím zachránil život 87 cestujúcim a odvrátil vážnu katastrofu.

Pomoc prišla pre rušňovodiča neskoro

Bolo to obzvlášť pozoruhodné, pretože sprievodca nemohol z bezpečnostných dôvodov vstúpiť do kabíny rušňovodiča a prevziať kontrolu nad vlakom.

Hoci záchranári boli rýchlo na mieste a sprievodca vlaku a palubný personál sa im snažili pomôcť, akákoľvek pomoc prišla pre D'Acciho neskoro. Na pamiatku a poctu D'Acciho hrdinskému činu existujú návrhy pomenovať po ňom železničnú stanicu v Chieti, ktorá je najbližšie k miestu nešťastia.

Viac o téme: RušňovodičInfarkt
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu