Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Počas razií proti drogovým dílerom vo Francúzsku zatiaľ zadržali vyše 1700 ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Bulgarian Prosecutor's Office via AP)

PARÍŽ - Počas razií zameraných proti drogovej scéne vo Francúzsku bolo v uplynulých dňoch zadržaných 1738 osôb. Oznámil to v sobotu francúzsky minister vnútra Gérald Darmanin, ktorý dodal, že polícia bude v protidrogových operáciách pokračovať.

Podľa agentúry DPA Darmanin informoval, že počas policajných operácií v uplynulých dňoch bolo zaistených približne 2,4 milióna eur. Zhabaných bolo aj 150 kilogramov drog, najmä kokaínu a heroínu. Darmanin spresnil, že len v Paríži a v departemente Seine-Saint-Denis na severovýchode metropolitnej oblasti bolo zatknutých viac ako 300 ľudí.

archívne video

Polícia prekazila ďalší dlhoročný drogový biznis, obvinila dvoch Bratislavčanov (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

Tieto policajné razie sú súčasťou stratégie spustenej minulé leto s cieľom zlikvidovať približne 4000 miest predaja drog v krajine. Policajti sú v týchto lokalitách nasadení nepretržite a na dlhšiu dobu. Ich úlohou je zatýkať dílerov drog a brániť im v tom, aby začali "podnikať" na inom mieste, ak ich predajnú lokalitu polícia odhalí a zmarí im biznis.

Drogové gangy vo Francúzsku sú aktívne najmä na sídliskách veľkých miest. Dochádza tam aj k násilným stretom medzi gangmi, čo má niekedy za následok aj smrť náhodných nevinných okoloidúcich. Minister Darmanin v sobotu vyhlásil, že boj proti drogám sa musí viesť nielen v oblasti bezpečnosti, ale aj vzdelávania, boja proti závislostiam i vo sfére rodičovských práv a zodpovedností.

Viac o téme: RaziaFrancúzskoDrogy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu