Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Fotka ju stála život: Turistka (†50) si chcela zvečniť prírodu, nasledoval vyše stometrový pád z útesu

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MONTE CONERO - Dovolenka českej turistky v Taliansku skončila tragicky. Keď sa oddelila od skupinky, aby si odfotografovala okolitú prírodu, spadla z útesu. Po vyše stometrovom páde zahynula.

archívne video

Mladík zhodil priateľku z útesu

Pri exkurzii v Apeninách v piatok 29. marca zomrela česká turistka. Informuje o tom server stanice Rai News a miestna tlač. Päťdesiatročná žena podľa prvých informácií spadla, keď si chcela vyfotiť okolie. Ženu na výlete sprevádzali aj ďalšie osoby vrátane príbuzných, ktorí privolali pomoc.

Tragédia sa podľa tlače stala pri vrchole hory Monte Conero, ktorá sa nachádza v regióne Marche v strednom Taliansku. Ako informuje portál tn.cz, oblasť je plná strmých útesov. Na mieste zasahoval aj vrtuľník. Turistka sa z útesu prepadla zrejme pre nestabilný terén. Nájsť ju bolo podľa miestnych médií ťažké kvôli silnému vetru a bujnej vegetácii.

Monte Conero
Zobraziť galériu (2)
Monte Conero  (Zdroj: Profimedia)

Polícia teraz okolnosti nešťastia vyšetruje. Podľa doterajších poznatkov sa žena vzdialila od skupiny, aby urobila fotografie apeninskej krajiny. Pravdepodobne však stratila rovnováhu a spadla.

Viac o téme: SmrťTuristkaútesTaliansko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu