Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

AKTUÁLNE Holandská polícia zatkla muža, ktorý držal v kaviarni rukojemníkov

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Topky)

EDE - Niekoľkí ľudia boli zadržaní ako rukojemníci v kaviarni v holandskom meste Ede. Polícia v jej okolí evakuovala 150 domov. Informuje o tom správa z agentúry Reuters, ktorá sa odvoláva na holandské médiá.

Aktualizované 13:22 - Holandská polícia v sobotu zatkla muža s kuklou na hlave, ktorý vyšiel z baru v centre mesta Ede, kde boli zadržiavaní štyria rukojemníci. Informuje o tom správa z agentúry AP.

Polícia medzičasom informovala, že všetci rukojemníci boli oslobodení. Predtým z podniku vyšli traja tínedžeri, ktorí mali oblečené odevy s logom baru. "Posledný rukojemník bol práve prepustený. Jedna osoba bola zatknutá. V tejto chvíli nemôžeme poskytnúť viac informácií," oznámila polícia na sociálnej sieti X. Incident trval približne šesť hodín. Nie je bezprostredne jasné, či sa niekto zranil.

12:02 - Troch ľudí, ktorí boli držaní ako rukojemníkov v holandskom meste Ede, prepustili. Incident však pokračuje, oznámila dnes dopoludnia na sieti X miestna polícia. Svetové agentúry pred tým informovali, že v centre mesta niekto drží niekoľkých ľudí ako rukojemníkov. Policajti evakuovali na 150 domov v okolí, uzavreli centrum mesta a požiadali verejnosť, aby sa miestu vyhla. Podľa stanice BBC skoro ráno vošiel muž do podniku s názvom Café Petticoat a hrozil, že sa odpáli.

Zatiaľ však nič nenasvedčuje tomu, že by za tým bol teroristický motív, uviedla polícia. Kto presne rukojemníkov drží a či je skutočne ozbrojený, nie je podľa holandského serveru NL Times jasné. Zrejmý nie je ani presný počet rukojemníkov.

archívne video

Izraelská armáda objavila tunely, v ktorých Hamas zadržiaval rukojemníkov (Zdroj: Twitter/Israel Defense Forces)
Kaviareň Petticoat sa nachádza v centre mesta Ede, asi 85 kilometrov juhovýchodne od Amsterdamu. Nasadených bolo niekoľko špeciálnych policajných útvarov, uviedla provinčná polícia na sociálnej sieti X a vyzvala verejnosť, aby sa do oblasti nepribližovala.
AKTUÁLNE Holandská polícia zatkla
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Aleksandar Furtula)
Holandské noviny De Telegraaf citovali nemenované zdroje, podľa ktorých do kaviarne vošiel tesne pred zatvorením ozbrojený muž a vyhrážal sa, že podnik vyhodí do vzduchu. Podľa polície zatiaľ neexistujú náznaky teroristického motívu.

AKTUÁLNE Holandská polícia zatkla
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Aleksandar Furtula)

Viac o téme: KaviareňRukojemníciHolandskoEde
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu