Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

DRÁMA počas bieleho dňa: LONDÝN ohrozuje fantóm s NOŽOM! V metre dobodal muža...Neskôr bol hlásený ĎALŠÍ útok

V centre Londýna došlo v priebehu jedného dňa k dvom útokom, kedy násilník dobodal cestujúcich. Naďalej sa po ňom pátra.
V centre Londýna došlo v priebehu jedného dňa k dvom útokom, kedy násilník dobodal cestujúcich. Naďalej sa po ňom pátra. (Zdroj: X/WeGotitBack/The Telegraph)

LONDÝN – Britskú metropolu ohrozuje neznámy muž s ochranným rúškom, ktorý počas bieleho dňa napadol nič netušiaceho muža počas jazdy v metre. Útočník zaútočil ostrým nožom, pričom vo vozni sa v tom čase nachádzali aj iní ľudia. Toho dňa bol podobný útok hlásený aj z inej časti mesta. Je možné, že útočník ešte nepovedal posledné slovo.

archívne video

Muž v električke vytiahol na deti revolver (Zdroj: Facebook/Policie České republiky)

V stredu 27. marca došlo v londýnskom metre na križovatke Beckenham Junction k incidentu, kedy neznámy muž v ochrannom rúšku zaútočil ostrým nožom na jedného z cestujúcich. Keď ďalší pasažier spozoroval, čo sa deje vo vozni, začal kričať "zastavte ho!" pričom následne zavolal políciu. Svedok incidentu sa pre Daily Mail neskôr vyjadril: "Bol som v metre, ktoré práve smerovalo na Beckenham Junction, keď neznámy muž začal bodať jedného z cestujúcich."

Beckenham Junction

Zábery z metra jasne ukazujú, ako muž stojí v uličke a v ruke drží ostrý predmet. Po incidente sa ale záhadne z miesta činu vyparil. Pátranie naďalej pokračuje. 

Kennington

Neskôr toho dňa bol hlásený ďalší útok nožom, tentoraz na stanici Kennington. Pri útoku sa zranili dvaja ľudia. Polícia ešte v ten večer (27. marca) stanicu uzavrela a vyzýva svedkov týchto udalostí, aby sa prihlásili a poskytli svoje výpovede, ktoré môžu viesť k dolapeniu páchateľa/páchateľov. 

Objavili sa aj zábery z priemyselných kamier v rôznych častiach Londýna, kde vidieť muža v rúškom na tvári, ktorý je vyzbrojený ostrým predmetom. 

Opatrenia

Transport of London (TfL) neskôr informoval, že stanica Kennington bola po správe o útoku uzavretá. Britská polícia vykonáva rozsiahle vyšetrovanie vo viacerých londýnskych štvrtiach a upozorňuje verejnosť, že na spomínaných dvoch staniciach môžu očakávať zvýšenú prítomnosť policajných zložiek. 

"Útoky na civilistov v tomto momente nehrozia. Obidve stanice sú pod drobnohľadom polície. Útok sa odohral o 15:56 (27. marca). Vtedy začali na dispečing chodiť prvé správy. Pri vstupe do vlaku na Shorthands (stanica) sa mali do seba pustiť dvaja muži, pričom jeden utrpel bodné zranenia. Obeť bola vo vážnom stave prevezená do nemocnice," uviedla londýnska polícia s tým, že o dve minúty (15:58 miestneho času) už boli k incidentu na Beckenham Junction privolané bezpečnostné a záchranné zložky. Bolo to ešte v čase pred útokom na Kennigton station. 

Nespokojná verejnosť

Na sociálnych sieťach sa rozprúdila debata, kde si ľudia, ktorí v tom čase cestovali danou linkou metra, nevedeli vysvetliť, ako fungovali bezpečnostné opatrenia. "Vlak zastavil na zastávke Kennigton, pričom nás poprosili, aby sme vystúpili von, lebo niekto tam práve pobodal muža. Prečo nás nenechali všetkých dnu, pokiaľ by nechytili vinníka? Teraz ho všetci hľadajú," vyjadril sa niekto na sociálnej sieti X. 

Niekto iný sa vyjadril, že bol tiež v danom vozni: "Počul som, ako sa tam rozprávali nejakí zdravotníci. Boli vytočení. Hovorili si medzi sebou, že dvaja ľudia sú v smrteľnom nebezpečenstve." Do týchto chvíľ nebolo potvrdené, či incidenty na Beckenham Junction a stanici Kennington majú nejaké prepojenie. 

Viac o téme: NôžVlakObeteMetroPolícia útok LondýnVeľká BritániaKrimiBeckenham JunctionKennington
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu