Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Šokujúci prípad krádeže z Ostravy: Upratovačku prichytila pri kradnutí skrytá kamera, peniaze skončili vo vagíne

(Zdroj: Policie České republiky)

OSTRAVA - Kuriózny prípad krádeže riešili českí policajti v priestoroch súkromnej firmy v Ostrave. Kamerové záznamy ukázali, že peniaze a cennosti odcudzila upratovačka. Pri prehliadke u nej ale nič odcudzené nenašli. Žena sa nakoniec vyšetrovateľom priznala, že lup si schovala do intímnych partií.

Policajti z obvodného oddelenia Ostrava-Vítkovice prijali v uplynulých dňoch oznámenie o možnej krádeži peňazí a rôznych cenných vecí z kancelárií súkromnej firmy. Strážcovia zákona začali prípad vyšetrovať a v spolupráci s vedením spoločnosti pátrali po možnom páchateľovi. Keďže nikto z vonku nemal prístup do interiéru budovy, pátranie sa zúžilo na zamestnancov spoločnosti alebo na externú upratovaciu službu.

Záznamy z priemyselných kamier odhalili, že krádež má na svedomí žena zamestnaná ako upratovačka. "Ukázalo sa, že mala využiť nestráženú chvíľu počas pracovnej činnosti a z ruksaku položeného na stole vybrať peňaženku. Z peňaženky potom vzala hotovosť vo výške 6 000 Kč (cca 240 eur), vložila si ju do vrecka a odišla z miestnosti. O chvíľu ju už konateľ spoločnosti požiadal, aby počkala na pracovisku do príchodu polície, ktorá bude vec riešiť,“ informuje polícia.

Upratovačka vo firme kradla peniaze, hotovosť si schovala do intímnych partií! (Zdroj: Policie České republiky)

Policajti dorazili na miesto v krátkom čase. Žena spočiatku tvrdila, že žiadne peniaze nezobrala, a keď ju prvýkrát videli, žiadne peniaze sa u nej nenašli. Hliadka preto skontrolovala aj izbu a samotné priestory, kde sa podozrivá žena nachádzala. Aj táto kontrola bola negatívna a žiadna odcudzená hotovosť sa nenašla. Podozrivá žena bola zadržaná.

Šokujúce priznanie 

"Počas samotnej prehliadky osoby nakoniec policajtom povedala, že ukradnuté peniaze má ukryté vo vagíne, kam ich stihla ukryť pred príchodom policajtov,“ informovala policajná hovorkyňa Eva Michalíková. Počas samotného vyšetrovania sa ukázalo, že pred týmto skutkom sa žena dopustila pokusu o krádež. Opäť mala prehľadávať batoh, vybrať a prehľadávať peňaženku, ale keďže v nej nebola žiadna hotovosť, odišla s prázdnymi rukami.

Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru Ostrava-Vítkovice v skrátenom prípravnom konaní oznámil približne 40-ročnej žene podozrenie zo spáchania trestného činu krádeže. Keďže sa už v minulosti takéhoto trestného činu dopustila, hrozí jej teraz až trojročný pobyt za mrežami.

Viac o téme: KrádežUpratovačka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu