Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Grécko zasiahli až dva silné otrasy!

zničený dom v Kato Ahagia
zničený dom v Kato Ahagia (Zdroj: SITA)

ATÉNY - Gréckym Peloponézskym polostrovom otriasli v sobotu krátko po sebe až dve silné zemetrasenia, ktoré sú pravdepodobne následnými otrasmi po predchádzajúcom zemetrasení v oblasti.

Prvé zemetrasenie s magnitúdom 5,4 na Richterovej stupnici zaznamenali seizmológovia v ranných hodinách. Jeho epicentrum sa nachádzalo asi 270 kilometrov južne od Atén. V skoré popoludnie postihli rovnakú oblasť o niečo silnejšie otrasy s magnitúdom 5,9, informovalo Aténske národné observatórium.

Zranenia ani škody z regiónu nehlásia. Seizmické aktivity sú v Grécku častejšie než v ktorejkoľvek európskej krajine. Polovica zaznamenaných zemetrasení v Európe pripadá na Grécko. Začiatkom júla postihlo severnú časť polostrova zemetrasenie s magnitúdom 6,5 stupňa, ktoré si vyžiadalo dve obete a okolo 140 zranených.

Podľa observatória sú však sobotňajšie zemetrasenia pravdepodobne následnými otrasmi zo 14. februára, kedy rovnakú oblasť Methoni postihlo silné zemetrasenie, ktoré malo silu 6,5 stupňa na Richterovej stupnici.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu