Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Na strednej škole vybudovali toalety pre transvestitov

Thajská vidiecka stredná škola zriadila nové toalety určené členom rozširujúcej sa skupiny transvestitov.

Pracovníci Kampang School na severovýchode krajiny uskutočnili na konci minulého školského roka prieskum a zistili, že viac ako 200 z 2600 študentov, sa považuje za transvestitov. Keď sa študenti v máji vrátili do školy, našli toalety s obrázkom ľudskej postavy rozdelenej na polovicu - mužskú v modrom a ženskú v červenom. Pod postavou sa skvel nápis: "Toaleta pre transvestitov".

Nové zariadenie ocenili aj traja transgender študenti. "Som z toho veľmi šťastný. Vyzerá to zle, keď chodím na ženské toalety," povedal tínedžer Vichai Sangsakul pre thajské médium PBS. Väčšina vidieckych škôl v krajine je konzervatívnych, ale iniciatíva s novými toaletami odzrkadľuje ďalší aspekt thajskej spoločnosti - toleranciu k transvestitnej, transsexuálnej a transgender komunite.

"Títo ľudia chcú chodiť na toalety bez strachu z toho, aby ich druhí videli, smiali sa na nich alebo ich ohmatávali," uviedol riaditeľ školy. Podľa jeho slov, zariadenie reflektuje rastúci záujem študentov na thajských školách a univerzitách.

Škola Kampang nie je prvou vzdelávacou inštitúciou, ktorá zabezpečila transvestitom toalety, ale podľa Sumonthu ide o prvé stredoškolské zariadenie. Minister školstva Boonlue Prasertsopar nedávno uviedol, že jeho rezort plánuje spočítať transvestitov študujúcich na univerzitách. V prípade vyššieho čísla bude zvažovať vybudovanie toaliet a ubytovní.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu