Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Mladého Bratislavčana zadržala FBI: Na rováši má vážne obvinenia! Hrozia mu roky za mrežami

(Zdroj: SITA)

BRATISLAVA/WASHINGTON – Mladý Bratislavčan skončil v rukách FBI. Ešte v decembri ho zadržali na letisku Newark neďaleko New Yorku. Do spojených štátov pricestoval na svadobnú cestu

Na prípad upozornil týždenník Plus 7 DNÍ. Informovalo o ňom aj americké ministerstvo spravodlivosti. Slovák je údajne spoluzakladateľom legálneho online trhoviska na dark webe s názvom Kingdom Market, ktoré aj riadil. To slúžilo na predaj drog, falošných bankoviek, ukradnutých identít či dokladov. Obchod, v ktorom bolo približne 25-tisíc ponúk s takýmto typom „tovaru“ pred časom znefunkčnili nemecké úrady.

archívne video 

Agent FBI strieľal

Bratislavčan mal na webe vystupovať ako Vend0r a KingdomOfficial. Momentálne je väzbe v St. Louis v štáte Missouri. Americké úrady upovedomili aj slovenskú ambasádu vo Washingtone. Slovenské ministerstvo zahraničných vecí sa však k prípadu nechce bližšie vyjadrovať.

O Slováka sa mali dlhodobo zaujímať vyšetrovatelia z celého sveta. V Spojených štátoch čelí 10 obvineniam a v prípade dokázania viny môže za mrežami stráviť desiatky rokov. Vyfasovať môže tiež pokutu od stoviek tisíc až po milióny amerických dolárov.

Viac o téme: ZadržanieObvinenie USAFBISlovákDark web
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu