Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Ďalší prešľap amerického prezidenta: Spomína mŕtvych európskych lídrov, už spochybňujú jeho duševné zdravie!

Joe Biden
Joe Biden (Zdroj: SITA/AP Photo/Stephanie Scarbrough)

WASHINGTON – Rovnaký príbeh, iný trapas. Americkému prezidentovi sa v priebehu pár dní podaril ďalší prešľap. Tentokrát si v rovnakom príbehu, ktorý rozprával na samite v Las Vegas pomýlil Angelu Merkelovú s Helmutom Kohlom. Ten je však už od roku 2017 mŕtvy.

Tento incident bol tak už druhým v priebehu jedného týždňa, kedy sa Biden snažil rozpamätať na rozhovory z roku 2021. Práve vtedy mal s európskymi lídrami na samite G7 diskutovať o útoku na Kapitol USA. Biden na poslednom podujatí povedal, že diskutoval aj s Helmutom Kohlom, nemeckým kancelárom, ten ale zomrel už v roku 2017, informuje NBC News. Ako kancelár pôsobil v rokoch 1982 až 1998. Spomínaného samitu sa zúčastnila Angela Merkelová, vtedajšia nemecká kancelárka.

Štefanec v Európskom parlamente o schválení rýchlych bankových prevodov v eurách (Zdroj: TASR/Jaromír Novak)

Prvým trapasom začal Biden už v nedeľu na podujatí v Las Vegas, keď z Emmanuela Macrona spravil Françoisa Mitterranda, ktorý zomrel v roku 1996. Podobnými prešľapmi je však známy aj protikandidát Joe Bidena, Donald Trump. Ten na predvolebnom zhromaždení minulý mesiac kritizoval rivalku Republikánskej strany Nikky Haleyovú, no podľa odborníkov mal na mysli Republikánku Nancy Pelosiovú z Kalifornie. Tvrdil, že Haleyová mala na starosti bezpečnosť v deň útoku na Kapitol.

Haleyová v reakcii na jeho výrok začala pochybovať o Trumpovej duševnej zdatnosti a nevynechala ani najstaršieho amerického prezidenta Bidena (81). Ich výroky komentovala so slovami, že ide o „nevrlých starých mužov“. Bidenov najnovší prešľap je tak jedným z mnohých verbálnych chýb, ktorých sa v poslednej dobe dopustil. Ak by bol opäť zvolený, na konci funkčného obdobia by mal 87 rokov.

Viac o téme: USADonald TrumpJoe Biden
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu