Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

AHMADÍNEDŽÁD: Bush nám nemôže nijako ublížiť!

Mahmúd Ahmadínežád Zobraziť galériu (7)
Mahmúd Ahmadínežád

TEHERÁN - Iránsky prezident Mahmúd Ahmadínedžád v stredu odkázal americkému kolegovi Georgovi Bushovi, že nemôže ublížiť ani centimetru iránskeho územia.

"Odkazujem Bushovi... že tvoja éra sa, vďakabohu, končí a nestihneš zničiť ani centimeter územia Iránu," povedal Ahmadínedžád vo svojom prejave v meste Šahr-e Kord. "Ak si náš nepriateľ myslí, že dokáže zlomiť iránsky národ, tak sa mýli. Iránsky národ vám zotrie úsmev z tváre," dodal.

Tieto vyjadrenia prišli deň po tom, ako George Bush a predstavitelia Európskej únie varovali Teherán pred novými sankciami, pokiaľ Irán odmietne zastaviť svoj jadrový program. Spojené štáty a Európska únia sa totiž obávajú, že tento program vedie k výrobe jadrových zbraní a nemá mierové účely, ako to vytrvalo tvrdia predstavitelia iránskej vlády. Irán však naďalej ubezpečuje, že ich program je výhradne mierový, a zároveň upozorňuje, že na obohacovanie má právo na základe Zmluvy o nešírení jadrových zbraní.

"Pokúšali sa prostredníctvom vojenských hrozieb... a politického nátlaku zastaviť vás na vašej skvelej ceste, ale dnes môžu vidieť, že všetky ich plány zlyhali," vyhlásil iránsky prezident pred davom svojich priaznivcov. "Dnes stojí iránsky národ na jadrovom vrchole," dodal.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu