Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Pri pobreží Libanonu zachránili 51 migrantov z potápajúcej sa lode

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Skye McKee/MSF Via AP)

BEJRÚT - Libanonská armáda v nedeľu zachránila desiatky ľudí z paluby potápajúcej sa lode pri pobreží na severe Libanonu. Informujeme na základe správy agentúry AFP.

archívne video

Autentické zábery nočného prenasledovania vozidla s nelegálnymi migrantmi (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

Armáda uviedla, že dostala informácie o plavidle, ktoré sa potápalo neďaleko prístavného mesta Tripolis. Z paluby lode sa podarilo zachrániť 51 ľudí vrátane dvoch Palestínčanov a 49 Sýrčanov. Príslušnú pomoc zachráneným migrantom poskytol aj libanonský Červený kríž. Armáda vo vyhlásení nespresnila, kam mala loď namierené.

Počty migrantov vydávajúcich sa na plavbu sa zvýšili

V posledných rokoch už tisíce Libanončanov, Sýrčanov a Palestínčanov podnikli nebezpečnú cestu z Libanonu cez Stredozemné more v snahe dostať do bohatších krajín Európy. Počty migrantov vydávajúcich sa na plavbu sa zvýšili od začiatku hospodárskeho kolapsu krajiny v októbri 2019. Libanon má na svojom území najväčší počet utečencov na obyvateľa na svete. Vláda odhaduje, že okrem šesť miliónov obyvateľov v krajine žijú takmer dva milióny utečencov zo susednej Sýrie. Úrad vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR) ich registruje 805.000.

Viac o téme: LoďZáchranaMigrantiLibanon
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu