Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Mníchovské letisko pre nepriaznivé počasie zrušilo ďalších 60 letov

Mníchovské letisko opäť pozastavilo prevádzku pre mrznúci dážď
Mníchovské letisko opäť pozastavilo prevádzku pre mrznúci dážď (Zdroj: TASR/AP/Jason Tschepljakow)

MNÍCHOV - Počasie aj v stredu komplikovalo prevádzku letiska v bavorskej metropole Mníchov. Z dovedna 560 plánovaných letov muselo byť 60 zrušených, uviedlo prostredníctvom jedného zo svojich hovorcov letisko. Informovala o tom agentúra DPA.

Letecké spoločnosti na mníchovskom letisku už predtým zredukovali letové plány v dôsledku hustého sneženia z uplynulého víkendu a utorkového mrznúceho dažďa. "Toto sú dôsledky. Kým sa všetko dostane do normálnych koľají, to potrvá," uviedol hovorca letiska.

archívne video

Z popradského letiska odleteli prví cestujúci do londýnskeho Stanstedu (Zdroj: TASR/Adriána Hudecová)

Dôjde ešte k úpravám letového poriadku

Ďalšia úplná odstávka prevádzky letiska následkom počasia, k akej došlo na šesť hodín v priebehu utorka, sa však už podľa letiska neočakáva. Nemožno vylúčiť, že aj v nadchádzajúcich dňoch dôjde ešte k úpravám letového poriadku, "najhoršie však máme za sebou", citovala hovorcu DPA. Mrznúci dážď postihol v utorok predovšetkým severnú časť letiska, z ktorej museli odstraňovať hrubú vrstvu ľadu.

V dôsledku obmedzení zostali na letisku uviaznuté stovky cestujúcich, ktorým boli poskytnuté potraviny a nápoje, píše DPA. Silné sneženie, ktoré postihlo časti Bavorska ovplyvnilo prevádzku mníchovského letiska už v priebehu víkendu. Nemecká meteorologická služba (DWD) počíta s hrozbou mrznúceho dažďa a poľadovice počas nadchádzajúcich nocí predovšetkým na juhu a východe Bavorska.

Viac o téme: PočasieLetiskoLetyZrušenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu