Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Počet obetí výbuchu sopky v Indonézii sa zvýšil na 13, našli ďalšie dve telá

(Zdroj: X/@NationalIndNews)

JAKARTA - Počet obetí nedeľňajšieho výbuchu sopky Marapi v indonézskej provincii Západná Sumatra sa zvýšil na 13 po tom, ako záchranári v pondelok našli telá ďalších dvoch horolezcov. Oznámil to v utorok predstaviteľ záchranných zložiek. Informuje o tom správa z agentúry AFP.

"Celkový počet ľudí, ktorí prišli o život, je v súčasnosti 13 osôb. Po desiatich horolezcoch sa stále pátra," uviedol Abdul Malik, šéf úradu pre pátranie a záchranu v meste Padang. Spresnil, že záchranári telá dvoch horolezcov našli v pondelok v noci. Na sopke Marapi v indonézskej provincii Západná Sumatra došlo v nedeľu mohutnej erupcii. Sopečný popol stúpal až do výšky 3-tisíc metrov.

Archívne video: Výbuch sopky v Indonézii

Výbuch sopky v Indonézii

Telá jedenástich horolezcov našli v pondelok neďaleko krátera sopky. Niekoľko ďalších prežilo a bola im poskytnutá pomoc. Záchranné práce sťažuje pokračujúca sopečná aktivita a nepriaznivé počasie. Marapi je najaktívnejšia sopka na ostrove Sumatra, píše AFP. Indonézia sa nachádza v oblasti s vysokou seizmickou aktivitou - známej aj ako Pacifický ohnivý kruh -, kde dochádza často k zemetraseniam aj výbuchom sopiek.

Viac o téme: ObeteZáchranáriSopkaHorolezciIndonéziaVýbuchMarapiElá
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu