Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Čierny pasažier v útrobách letiska: Chlapec skočil na posuvný pás!

(Zdroj: X/FlightMode)

SANTIAGO – Medzinárodné letisko v Čile sa dostalo do povedomia celého sveta po incidente, o ktorý sa postaral jeden zvedavý chlapec. Jeho rodičia môžu hovoriť o obrovskom šťastí. Mohli ho stratiť už navždy. Na druhej strane letisko touto správou upozorňuje širokú verejnosť, aby si rodičia dávali väčší pozor na svoje deti.

archívne video

Bratislavské letisko ponúka novinky, pridalo lety do Grécka, Albánska a Čiernej Hory (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

Ten, kto už cestoval lietadlom, určité pozná pasáž pred nástupom na palubu. Rodičia istého chlapca boli zrejme na medzinárodnom letisku v Santiagu de Chile veľmi zaneprázdnení, keď nechali svoju ratolesť presunúť sa až posuvnému pásu s batožinou. Deti sú veľmi zvedavé a výnimkou nebola ani táto situácia. 

Na smolu rodičov si pohyb dieťaťa nevšimol ani nikto z ochranky, takže dieťa malo otvorený prístup až priamo k pohyblivému pásu. Stačil jeden pohyb a chlapec bol už medzi batožinou, ktorá sa presúvala smerom k lietadlám. Incident, ktorý sa odohral vo štvrtok 23. novembra, poskytla španielska La Tercera. 

Malý cestovateľ

Priemyselná kamera celú situáciu zachytila. Na videu vidieť chlapca, ktorý cupitá smerom k prázdnemu check-in pultu. Potom sa chvíľu vezie na páse s batožinou. Prejde až do uzavretej sekcie, kde sa šmýka a putuje ďalej. 

Jeho prítomnosť si všimnú až zamestnanci pri triedení batožiny. Jeden odvážlivec prelezie niekoľko pásových dráh, zastaví ich a mimo záberu kamier zdvihne dieťa do náručia. Jeho kolega čaká neďaleko a je celý šťastný, že sa batoľa podarilo zachrániť. Mladý chlapec mal obrovské šťastie, že ho nezasiahol ťažký kufor, alebo sa inak nezranil. Nezdalo sa však, že by bol počas svojej dobrodružnej jazdy znepokojený. 

Letisko neberie na seba zodpovednosť 

Letisko sa vyjadrilo, že jeho zariadenia spĺňajú v rámci infraštruktúry všetky medzinárodné a bezpečnostné normy. "O bezpečnú prevádzku infraštruktúry sa stará personál danej leteckej spoločnosti. Zhromažďujeme všetky informácie, aby sme zistili, ako k tejto situácii vôbec došlo, pričom už teraz sa snažíme o posilnenie bezpečnostných opatrení. Takýto incident sa už nesmie zopakovať," dodáva vo vyhlásení.

Viac o téme: LetiskoČileChlapec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu