Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Tragická nehoda kamiónov na D1: Jeden vodič mŕtvy, diaľnica je stále uzatvorená!

Nehoda kamiónu ochromila diaľnicu D1 na niekoľko hodín
Nehoda kamiónu ochromila diaľnicu D1 na niekoľko hodín (Zdroj: Twitter/Policie ČR)

PRAHA - Česká diaľnica D1 je už od utorka kompletne uzatvorená pri Humpolci v smere na Prahu. Policajti odkláňajú dopravu z diaľnice, no kolóna má cez 20 kilometrov.

Diaľnicu D1 pri meste Humpolec zablokovala v utorok 28. novembra krátko po 23.00 h v oboch smeroch zrážka niekoľkých nákladných áut, píše portál novinky.cz. Pri nehode zahynul jeden z vodičov, ďalší dvaja sa zranili. V smere na Prahu je diaľnica D1 pri Humpolci stále uzatvorená. O 10.00 dopravné servisy hlásili, že kamióny už z diaľnice odtiahli, no ešte prebieha čistenie úseku a zatiaľ sa nedá presne určiť, kedy bude diaľnica úplne prejazdná.

Vo Veľkom Horeši ukončili cezhraničný projekt zameraný na technické konope (Zdroj: TASR/Roman Hanc)

Dopravu včera skomplikovalo sneženie, na mnohých miestach sa vytvárali snehové jazyky a v noci mokré cesty primŕzali. „Vyhodnotením kamerových záznamov a vyšetrovaním na mieste nehody policajti zistili, že vodič nákladnej súpravy zloženej z ťahača a návesu idúci v smere jazdy na Brno dostal šmyk, s jazdnou súpravou prerazil zvodidlá do protismeru, teda do jazdného pásu na Prahu, uviedla policajná hovorkyňa Dana Čírtková.

V smere na Prahu šiel v tom čase iný kamión, ktorý v reakcii na dopravnú nehodu začal prudko brzdiť. Do vozidla z protismeru tak síce nenarazil, taktiež dostal šmyk. „Následne vodič zastavil s jazdnou súpravou čiastočne v pravom jazdnom pruhu a z vozidla vystúpil. V tom čase už na mieste zastavila policajná hliadka z diaľničného oddelenia Velký Beranov“, popisovala Čírtková.

„Vodič strhol riadenie do ľavého pruhu, kde narazil do stojaceho kamiónu a pravdepodobne zrazil jeho vodiča, ktorý bol mimo vozidlo. Tento vodič utrpel ťažké zranenia, ktorým namieste podľahol“, dodala policajná hovorkyňa.

Kolóna kamiónov v smere na Prahu mala ráno cez 20 kilometrov, kolóna osobných áut je približne polovičná. Policajtom sa v priebehu noci podarilo uvoľniť jeden z výjazdov z diaľnice a postupne naň začali odkláňať vozidlá. Vodiči cez noc strávili v autách niekoľko hodín. Vozidlá sa podľa dopravných informácií portálu dopravniinfo.cz začínajú pomaly posúvať, no kolóna stále siaha takmer až po Jihlavu. Zdržanie je pre osobné vozidlá na danom úseku je aktuálne takmer dve hodiny.

Viac o téme: NehodaKamiónyDiaľnicaD1Česká republika
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu