Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Kempovanie tínedžerov sa skončilo tragédiou: Ich telá našli v aute! Smutné dôvody zbytočne vyhasnutých životov

Tínedžeri prišli pri kempovaní o život. Zobraziť galériu (2)
Tínedžeri prišli pri kempovaní o život. (Zdroj: North Wales Police)

CARDIFF - Dramatický koniec kempingu! Polícia našla v aute telá štyroch chlapcov. Anglických študentov naposledy videli v nedeľu ráno v severnom Walese. Domov mali prísť v pondelok, no ich rodiny čakali márne. Ani na internete nebolo po nich ani stopy.

Hlavný inšpektor Owain Llewelyn v utorok neskoro popoludní povedal: „V tejto fáze sa zdá, že ide o tragickú nehodu. V tejto veľmi ťažkej chvíli myslíme na rodinu a priateľov štyroch mladých mužov.“

archívne video

Polícia zverejnila autentické video: Takto sa stala tragédia, pri ktorej zomrel 14-ročný chlapec (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

Auto bolo čiastočne pod vodou

Po zmiznutí chlapcov prehľadávali horskí záchranári oblasť Snowdonia okrem iného pomocou vrtuľníka. Región je obľúbený u turistov. To prilákalo aj štvoricu priateľov Jevona, Harveyho, Wilfa a Huga. Z Anglicka sa do horského kraja odviezli na striebornom Forde Fiesta. Tam prišlo k tragédii.  Podľa polície auto našli ležať na streche a bolo “čiastočne ponorené vode”.

Podľa medializovaných informácií chlapci neboli skúsení v kempovaní a mali so sebou len stan a spacáky. Niektorí z nich zrejme rodičom nič nepovedali. Crystal O., matka Harveyho (†17), po jeho zmiznutí povedala: "Keby som vedela, kam ide, nepustila by som ho kvôli zimným poveternostným podmienkam."

Tínedžeri prišli pri kempovaní
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: North Wales Police)

Miestni obyvatelia informovali, že cez víkend husto pršalo. To viedlo k zlej viditeľnosti v horskej oblasti. V deň, keď chlapci zmizli, bolo hrozné počasie, povedal pre BBC miestny obyvateľ. Zišli maturanti pre zlú viditeľnosť z cesty? Vo Veľkej Británii môžete šoférovať od 17 rokov. Ako presne k ničivej nehode došlo, nie jje stále jasné, polícia prípad vyšetruje. Zdrvené rodiny len dúfajú, že chlapci veľmi netrpeli a smrť prišla rýchlo. 

Viac o téme: NehodaSmrťKempovanieTínedžeri
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu