Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Desiatky zranených počas demonštrácie

Masová demonštrácia v Južnej Kórei
Masová demonštrácia v Južnej Kórei (Zdroj: SITA)

SOUL - Desiatky demonštrantov a policajtov utrpeli v piatok zranenia v juhokórejskej metropole počas najväčšieho protestu proti dovozu amerického hovädzieho mäsa do krajiny, uviedla v sobotu polícia.

Asi 65 tisíc ľudí demonštrovalo podľa odhadov polície v piatok v noci v Soule. Niektorí pochodovali na ceste vedúcej k prezidentskému palácu, zastavili ich ale policajné barikády. Išlo doteraz o najväčší protest v súvislosti s dohodou o dovoze hovädzieho mäsa zo Spojených štátov.

Počas protestu došlo k zrážkam medzi poriadkovou políciou a demonštrantami, ktorí sa pokúšali dostať k prezidentskému palácu. Asi 25 policajtov utrpelo zranenia a museli ich hospitalizovať. Demonštranti rozbili okná na štyroch policajných autobusoch. Spravodajská televízna stanica YTN uviedla, že zranenia utrpeli tiež desiatky protestujúcich.

Obyvatelia Južnej Kórey už týždne demonštrujú v uliciach a kritizujú prezidenta Lia Mjung-paka za aprílovú dohodu s Washingtonom o obnovení dovozu amerického hovädzieho mäsa. Mnohí obyvatelia sa totiž obávajú zavlečenia choroby šialených kráv do krajiny.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu