Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Úrady v Gibraltáre zhabali vyše 500 kilogramov kokaínu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

GIBRALTÁR - Colné úrady na Gibraltáre oznámili, že zhabali 508 kilogramov kokaínu v odhadovanej trhovej hodnote 30 miliónov libier (viac než 34,77 milióna eur). Gibraltárska vláda to v stredu označila za historický úder pre medzinárodný obchod s drogami.

 Príslušníci pohraničnej stráže v spolupráci s potápačmi uskutočnili 23. septembra operáciu, v rámci ktorej na palube nákladnej lode zhabali 11 veľkých balení s kokaínom. Celková hmotnosť skonfiškovaných drog bola 458 kilogramov.O dva dni neskôr, 25. septembra, pomocou morského drona našli 50 kilogramov kokaínu na palube ďalšej nákladnej lode plaviacej sa pod portugalskou vlajkou.

Úrady vypočuli všetkých členov posádky oboch lodí a na základe získaných informácií nemali dôvod podozrievať ich z účasti na nezákonnej činnosti. Obe lode boli prepustené a vyšetrovanie prípadov pokračuje.Premiér Gibraltáru Fabian Picardo sa úradom poďakoval za úsilie v boji proti akýmkoľvek nezákonným aktivitám v Gibraltárskom prielive. Gibraltár, ktorý leží na juhu Pyrenejského polostrova medzi Stredozemným morom a Atlantickým oceánom, je zámorským územím Spojeného kráľovstva.

Viac o téme: úradyGibraltárKokaín
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu