Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Dráma na palube Ryanairu: Lietadlo núdzovo pristálo, desivé svedectvá cestujúcich

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

HAMBURG - V sobotu vzlietlo lietadlo Ryanairu z Palma de Mallorca smerom na Hamburg. Krátko po štarte sa však stroj musel otočiť a núdzovo pristáť. O dramatickej situácii informovali očití svedkovia, ktorí boli na palube. 30 minút po štarte začal mať stroj problémy.

V sobotu o 17:15 odštartoval boeing spoločnosti Ryanair z Palma de Mallorca smerom na Hamburg. Asi 30 minút po štarte sa lietadlo muselo otočiť a núdzovo pristáť pre problémy s motorom.

archívne video

Lietadlo Ryanair počas pristávania, rolovania a odletu (Zdroj: Ryanair)

"Asi pol hodiny po štarte sa ozval hlasný zvuk na jednom z motorov a stroj začal trhať," uviedli pre Focus.de očití svedkovia, ktorí boli na palube lietadla. "Lietadlo potom stratilo výrazne ťah a výšku."

Po tomto incidente sa stroj na chvíľu zdal stabilizovaný, až o niečo neskôr motor opäť začal "trhať". Cestujúci na palube sa cítili o incidente nedostatočne informovaní. Pilot zamrmlal oznam v angličtine. Najprv hovoril o turbulenciách, potom hovoril, že hľadá miesto na pristátie.

Núdzové pristátie prebehlo hladko

Pilot potom otočil lietadlo. Stroj preletel niekoľko okruhov nad letiskom v Palme a okolitými oblasťami, aby spálilo palivo a mohlo bezpečne pristáť. Medzitým bol na letisku spustený núdzový protokol.

Podľa očitých svedkov pristátie prebehlo hladko. Cestujúci mohli neskôr večer odletieť lietadlom do Hannoveru a odtiaľ sa vrátiť autobusom do Hamburgu. Na úplne opustené letisko v Hamburgu prileteli neskoro v noci. Tam boli privolané taxíky, ktoré cestujúcich odviezli domov.

Viac o téme: MotorLietadloNúdzové pristátieSvedectváRyanair
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu