Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Tento zlodej je naozaj na smiech: Policajtov doviedol až k sebe domov! Lup zo zlatníctva strácal postupne na úteku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ČESKÁ LÍPA - Policajti v Českej Lípe riešia kuriózny prípad. Muž sa v noci vlámal do zlatníctva a ukradol 150 snubných prsteňov. Bol však tak nešikovný, že prstene si napchal za tričko a na úteku ich postupne strácal. Polícia tak nemala problém zistiť, ktorým smerom utiekol.

Zlodej, ktorý sa len nedávno dostal z väzenia na slobodu, vykradol zlatníctvo na Moskovskej ulici v Českej Lípe, píše stránka tn.cz. Dokopy si z obchodu zobral štyri podnosy s prsteňmi. Tie si narýchlo strčil pod tričko a dal sa na útek. Lenže bol tak nešikovný, že prstene po ceste po jednom strácal.

archívne video

Nebezpečného vodiča nezastavili zátarasy ani výstrely: Česká polícia predviedla zásah ako z Hollywoodskeho filmu (Zdroj: Facebook/ Policie České republiky)

Keď konečne dobehol domov, ukryl si zostávajúce prstene do ponožky. Ako vysvetlila policajná hovorkyňa: "To preto, aby ich utajil pred ostatnými členmi domácnosti."

Polícia nemala s dolapením zlodeja žiadny problém. Už na druhý deň ráno o piatej ho zadržala. Páchateľ sa im k činu priznal a zvyšných 101 prsteňov, ktoré mu zostali v ponožke, odovzdal kriminalistom.

"Našim kriminalistom potom vysvetlil, že bol opitý, bez peňazí a krádeží prsteňov si chcel vyriešiť svoju finančnú situáciu," dodala hovorkyňa. Zlodej skončil vo väzbe, kam ho poslal súd a teraz mu hrozia tri roky za mrežami.

Viac o téme: ZlodejZlatníctvoČeskoKrádežSnubné prstene
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu