Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Brutálne napadnutie tínedžerky! Kvôli zlému oblečeniu skončila v kóme: Úrady vinu popierajú

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

TEHRÁN - Šestnásťročná Iránka upadla do kómy po tom, ako ju v metre v iránskej metropole Teherán napadla mravnostná polícia. Uviedla to ľudskoprávna organizácia Hengaw so sídlom v Nórsku, informuje správa agentúry DPA.

Školáčka Armita Garawandová utrpela ťažké zranenia pri "fyzickom útoku" vo vagóne metra pre údajné porušenie prísnych pravidiel obliekania v islamskej republike, uviedla Hengaw. Dievča leží v kóme v teheránskej vojenskej nemocnici za prísnych bezpečnostných opatrení, dodali aktivisti.

archívne video

Polícia plánuje riešiť radikalizáciu mládeže (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

Školáčku previezli do nemocnice v bezvedomí

Miestne médiá informovali, že školáčku v nedeľu previezli do nemocnice v bezvedomí. Dievča podľa médií stratilo rovnováhu v dôsledku poklesu krvného tlaku a udrelo si hlavu. Jej priatelia ju potom vyniesli z vozňa a podľa oficiálnych správ privolali záchrannú službu. 

Denník Shargh informoval, že polícia zadržala jej novinárku Maryam Lotfiovú, pretože sa snažila navštíviť nemocnicu a opýtať sa na zdravie zranenej tínedžerky. Následne ju prepustili. Iránom vlani otriasli masové demonštrácie sprevádzané nepokojmi po septembrovej smrti 22-ročnej Kurdky Mahsy Amíníovej. Zomrela vo väzení po zadržaní teheránskou mravnostnou políciou, pretože údajne porušila pravidlá obliekania pre ženy. Neskoršie zásahy bezpečnostných zložiek proti účastníkom protestov si vyžiadali stovky mŕtvych a tisíce zatknutých.
 

Viac o téme: KómaAktivistiPolícia Tínedžerka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu