Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Krajní pravičiari falšovali predvolebné listiny

(Zdroj: Jupiterimages)

BRUSEL - Belgický súd v pondelok odsúdil bývalého krajne pravicového politika Daniela Fereta na jedenoročné väzenie za falšovanie predvolebných listín v roku 2004.

Súd v meste Namura, ktoré sa nachádza v centrálnej časti Belgicka, nariadil okamžité zatknutie bývalého lídra Národného frontu, ktorý sa zúčastnil procesu, počas verdiktu sa však v súdnej miestnosti nenachádzal. Feret pre belgický televízny kanál povedal, že dôvodom bola jeho neprítomnosť v krajine, keďže momentálne sa nachádza vo svojom dome vo Francúzsku.

Krajne pravicového lídra odsúdili za falšovanie podpisových listín, ktoré sú potrebné na registráciu kanditátky politickej strany pred voľbami. Feretova partnerka Audrey Roriveová dostala deväťročný podmienečný trest a ďalšiemu predstaviteľovi Národného frontu udelili trojročný podmienečný trest.

Všetkých troch súdili za to, že falšovali podpisy na predvolebných registračných listinách Národného frotnu vrátane pridávania "mŕtvych duší" na tieto zoznamy. Odsúdení všetky obvinenia odmietli tvrdiac, že boli podvedení ľuďmi, ktorí uvádzali na zoznamy neexistujúce adresy a falošné dátumy narodenia.

Strana Národný front bola založená v roku 1985 a v regionálnych voľbách v roku 2004 na frankofónnom belgickom juhu získala v roku 5,6 percenta voličských hlasov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu