Utorok11. jún 2024, meniny má Jesika, zajtra Zlatko

Zadržali podozrivých z útoku na vojnových veteránov

(Zdroj: SITA)

HARARE - Zimbabwianska polícia zdržala v pondelok minimálne 70 podozrivých z útokov na vojnových veteránov a predstaviteľov vládnej strany v juhozápadnej oblasti Buhera.

V pondelok o tom informoval štátny denník. "Doteraz sme v súvislosti s týmto prípadom zadržali viac ako 70 podozrivých, ktorí sa momentálne nachádzajú vo väzbe," uviedol predstaviteľ polície. "Sme tu, aby sme zhodnotili situáciu a našli spôsob, ako zaistiť mier v oblasti. Riešime problém s tým cieľom, aby ľudia žili v mieri."

Šesť veteránov z oslobodzovacích bojov vo vojne v sedemdesiatych rokoch a niekoľko prívržencov strany prezidenta Roberta Mugabeho ZANU-PF utrpelo počas minulotýždňových útokov zranenia.

Pri politicky motivovaných útokoch zabili v Zimbabwe od uskutočnenia volieb 29. marca už viac ako 20 osôb. Agentúru AFP o tom informoval hovorca opozičného Hnutia pre demokratickú zmenu (MDC) Nelson Chamisa. "Dostali sme hlásenia a identifikovali sme minimálne 20 úmrtí z rôznych oblastí krajiny," uviedol hovorca. Opozícia už v minulosti ohlásila, že povolebné násilie si v krajine vyžiadalo 15 obetí.

MDC získala vo voľbách 29. marca parlamentnú väčšinu a porazila tak vládnucu stranu ZANU-PF prezidenta Roberta Mugabeho. Mugabe bol porazený aj v prvom kole prezidentských volieb, ktoré vyhral opozičný vodca a šéf MDC Morgan Tsvangirai.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu