Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Hrôza v obľúbenej dovolenkovej destinácii! V malom člne našli sedem mŕtvych tiel

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Skye McKee/MSF Via AP)

PRAIA - Pri pobreží afrického ostrovného štátu Kapverdy sa našlo niekoľko mŕtvych tiel migrantov, ktorí sa plavili na malom člne. Nachádzalo sa v ňom i ďalších 40 osôb, ktorých záchranári objavili nažive. V stredu o tom informovali miestne úrady. Správa bola prevzatá z agentúry AFP.

Podľa kapverdských médií čln s migrantmi vyplával zo Senegalu približne pred mesiacom. V pondelok si ho približne 320 kilometrov od ostrova Sal všimla španielska rybárska loď, ktorá zalarmovala kapverdské úrady.

Pobrežná stráž uviedla, že v člne sa dohromady nachádzalo 48 osôb. Miestna márnica dodala, že do nej priviezli telesné pozostatky siedmich ľudí. Počet preživších však viaceré zdroje uvádzajú rôzne, od 38 po 40. "Musíme otvoriť náruč, privítať živých a s úctou pochovať mŕtvych," uviedla tamojšia ministerka zdravotníctva Filomena Goncalvesová.

Kapverdy sa nachádzajú približne 600 kilometrov od západného pobrežia Afriky. Ležia na migračnej trase smerom na španielske Kanárske ostrovy. Tisícky utečencov každoročne utekajú zo svojej vlasti pred chudobou a ozbrojenými konfliktmi práve tadiaľto, častokrát na malých člnoch alebo motorizovaných plavidlách, za ktoré musia pašerákom platiť poplatky.

Viac o téme: LoďMigrantiMigráciaKapverdy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu