Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Známa kozmetická spoločnosť zatvára v mnohých krajinách svoje pobočky! Prídeme o ne aj na Slovensku?

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

STUTTGART - Jedna z najznámejších a najobľúbenejších kozmetických spoločností čelí ekonomickým problémom, ktoré ju dohnali k ráznym krokom. Yves Rocher zatvorí všetky svoje obchody v nemecky hovoriacich krajinách. Rozhodnutie, ktoré sa dotkne približne 350 pracovných miest, zrealizuje firma v nasledujúcich mesiacoch. Informovali o tom agentúra DPA a portál swissinfo.

"V predchádzajúcich dvoch rokoch sme čelili obrovským ekonomickým výzvam. Vzhľadom na biznis model spoločnosti firma Yves Rocher už nie je schopná pokračovať úspešne a udržateľne," uviedla nemecká divízia francúzskej kozmetickej firmy so sídlom v Stuttgarte. Spoločnosť preto v budúcich mesiacoch zatvorí postupne všetky kamenné obchody v Nemecku, Rakúsku a vo Švajčiarsku.

Archívne VIDEO: Otvorenie druhej časti nákupného centra Eurovea

Otvorenie druhej časti nákupného centra Eurovea (Zdroj: Topky/Maarty)

E-shop bude pokračovať

V týchto krajinách prevádzkuje Yves Rocher približne 140 obchodov. Zatvorenie sa dotkne zhruba 350 pracovných miest, pričom zamestnanci boli o plánoch zatvorenia obchodov informovaní už skôr. Niektoré z obchodov zatvorila firma v období pandémie nového koronavírusu. Značka Yves Rocher sa z tohto trhu však úplne nestiahne. Ako uviedla, jej zákazníci si budú môcť výrobky naďalej kupovať cez internet.

"V tejto ťažkej dobe je pre našu spoločnosť aj pre nás všetkých hlavnou prioritou zaistiť, aby zamestnanci, ktorých sa tento postup týka, dostali najlepšie možné podmienky odchodu naviazaním kľudného a uzatvoreného dialógu. V každom dotknutom trhu boli vedené konštruktívne diskusie, ktoré viedli k vyváženým dohodám, ktoré zohľadňujú očakávania zamestnancov a miestnej legislatívy a tiež zamestnancov," uviedol najvyšší výkonný riaditeľ spoločnosti pre strednú a východnú Európu Miroslav Kubricht. 

Dotknú sa opatrenia aj Slovenska? 

Kozmetická spoločnosť má viacero predajní po celom Slovensku. Nášho regiónu by sa však spomínané opatrenia zatiaľ dotknúť nemali. "Podobné opatrenia nie sú v pláne v prípade Českej ani Slovenskej republiky a tieto zmeny žiadnym spôsobom neovplyvnia distribúciu produktov Yves Rocher, ktoré budú naši verní spotrebitelia aj naďalej môcť nájsť prostredníctvom všetkých dostupných predajných kanálov," vysvetlil Kubricht. 

Viac o téme: PredajneZatváranieYves Rocher
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu