Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Na tento výlet do smrti nezabudnú: Deti sa zrútili z rozhľadne! Záchranári boli v pohotovosti, vážne zranenia

(Zdroj: Twitter/HZS Ústeckého kraje)

PRAHA - Z rozhľadne pri českej obci Markvartice v okrese Děčín sa vo štvrtok večer zrútilo osem detí. Štyri z nich sú zranené vážne, ďalšie štyri majú stredne ťažké zranenia. Na mieste zasahovali záchranárske vrtuľníky z Prahy a Liberca, ako aj päť jednotiek hasičov.

Aktualizované 11:06 Značné preťaženie bolo dôvodom štvrtkového pádu ôsmich detí z drevenej vyhliadkovej plošiny v českej obci Markvartice v okrese Děčín. Vyplýva to z predbežných zistení polície, ktorá prípad preveruje ako ťažké ublíženie na zdraví z nedbanlivosti, informujeme na základe piatkovej správy servera Novinky.cz.

O pravdepodobnej príčine nešťastia v piatok informoval námestník starostu spomenutej obce Libor Kunte. "Na plošine bolo v dobe havárie 15 detí. Plošina je na základe pravidiel používania, umiestnených blízko rozhľadne, určená pre štyri dospelé osoby," uviedol Kunte na sociálnej sieti Twitter s odkazom na informácie od polície.

archívne video

Veľký požiar v okolí bratislavského letiska (Zdroj: Topky/Maarty)

"Z rozhľadne spadlo šesť detí, na mieste zasahuje päť jednotiek hasičov - pomáhajú s transportom zranených z kopcovitého terénu," povedal spravodajskému webovému portálu Novinky.cz hovorca hasičov Úsťanského kraja. Počet zranených detí bol neskôr upresnený na osem. Podľa fotografií sa s deťmi prepadla plošina rozhľadne vo výške približne troch metrov. Podľa krajského hovorcu záchrannej služby išlo o deti vo veku osem až 13 rokov. "Všetky sa zúčastňovali na neďalekom detskom tábore," povedal.

Vstup len na vlastné riziko

Hovorca ďalej uviedol, že vážne zranené deti boli prepravené do traumacentier v Prahe a Ústí nad Labem, stredne ťažko zranené deti do nemocnice v Děčíne. Na rozhľadni Triangl sa podľa polície nachádzalo 15 detí. Kriminalisti na mieste zisťujú, ako deti z rozhľadne spadli a či na mieste bola osoba, ktorá na nich mala dohliadať, povedala policajná hovorkyňa. Na plošinu je dovolený vstup štyrom dospelým osobám súčasne. Vstup na túto voľne prístupnú rozhľadňu je na vlastné riziko. Vyhliadková veža sa nachádza na kopci zhruba 2,5 kilometra od Markvartíc. Ide o drevenú konštrukciu, dostať sa na jej plošinu sa dá po rebríku.

Viac o téme: DetiRozhľadňaPádDěčín
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu