Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Návštevníci zábavného parku zažili šok: Legendárna atrakcia zostala visieť vo vzduchu

(Zdroj: YouTube/Cedar Point)

SANDUSKY - Prvá najvyššia, najrýchlejšia a najstrmšia horská dráha Magnum XL-200 v zábavnom parku Cedar Point v americkom Ohiu sa dostala do problémov. Návštevníci museli z najvyššieho bodu zísť po schodoch dole.

Horskú dráhu postavenú v roku 1989 dodnes mnohí považujú za priekopníčku svojho druhu, ktorá odštartovala preteky horských dráh v zábavnom priemysle. Vo svojej dobe bola najvyššia, najstrmšia a najrýchlejšia „hyperdráha“, ktorá prvýkrát presiahla výšku 60 metrov, za čo sa zapísala do Guinessovej knihy rekordov. Dokáže dosiahnuť rýchlosť 116 km/h a trvá dve minúty a 45 sekúnd. Tento týždeň jej však jazda nevyšla. Zábavný park musel evakuovať hostí z horskej dráhy pre mechanickú poruchu.

Mechanický problém viedol k zastaveniu jazdy blízko vrcholu, na čo jazdci museli z výšky 62 metrov pomaly kráčať po klesajúcom schodisku lemovaným kovovým zábradlím. Tony Clark, riaditeľ komunikácie pre Fox News povedal, že incident bol výsledkom „štandardného zastavenia jazdy“ a že jazdu nebolo možné okamžite reštartovať. 

Viac o téme: Zábavný parkHorská dráha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu