Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Horor v zábavnom parku! Otca s dcérkou odfúklo aj s nafukovacou atrakciou: Tragická správva z nemocnice

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images/LeventKonuk)

PARÍŽ - Dvoch ľudí vrátane trojročného dieťaťa museli hospitalizovať po tom, čo utrpeli infarkt v zábavnom akvaparku na juhu Francúzska. O incidente informovala agentúra TASR, ktorá prevzala správu z agentúry DPA.

Aktualizované 10:39 Muž, ktorý spoločne so svojím trojročným dieťaťom utrel zranenia pri nehode v akvaparku na juhu Francúzska, v pondelok zomrel. Informujeme o tom podľa správy agentúry AFP. Na mieste sa ich podarilo resuscitovať a následne vrtuľníkom previezť do nemocníc v Marseille. Muž neskôr zraneniam podľahol, informuje AFP s odvolaním sa na nemenovaný zdroj oboznámený s vyšetrovaním incidentu. Zdravotný stav syna dosiaľ nie je známy.

Slávnosti bratstva Čechov a Slovákov na Veľkej Javorine (Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa)

"Ako sa môže akvapark, ktorý obec prijala na svoje územie, aby deťom prinášal radosť a šťastie, premeniť na nástroj smrti, čo zničí celú jednu rodinu?" pýta sa na Facebooku starosta predmetnej obce Alain Decanis. Odpovede podľa jeho slov poskytne až vyšetrovanie, ktoré v tejto veci spustila prokuratúra.

Muž s trojročným dievčatkom sa nachádzali vo veľkej nafukovacej konštrukcii, ktorú náhle odniesol silný vietor, uviedol v nedeľu miestny hasičský zbor. Záchranárom sa podarilo 35-ročného muža a dieťa resuscitovať. Následne ich vrtuľníkom prepravili do nemocníc v Marseille. K incidentu došlo vo vodnom parku v obci Saint-Maximin-la-Sainte-Baume východne od Marseille, píše DPA.

Park pritom láka návštevníkov na množstvo nafukovacích atrakcií i vodných toboganov. Nafukovacia konštrukcia, na ktorej k incidente došlo, bola podľa francúzskeho spravodajského portálu France Info dlhá 20 metrov a nachádzala sa v 50-metrovej výške.

Viac o téme: NehodaAkvaparkInfarktFrancúzsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu