Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Zázraky existujú: Alicia, nezvestná od roku 2019, sa objavila na policajnej stanici

Alicia Navarrová bola nezvestná od roku 2019.
Alicia Navarrová bola nezvestná od roku 2019. (Zdroj: Twitter)

GLENDALE - Arizonské dievča, ktoré zmizlo v nočných dňoch pred svojimi 15. narodeninami pred štyrmi rokmi, našli tento týždeň v bezpečí o niekoľko štátov ďalej, oznámili v stredu úrady.

Je „v bezpečí, zdravá a šťastná“: 18-ročná sa prihlásila na policajnú stanicu takmer štyri roky po svojom zmiznutí – viac ako 1600 kilometrov od jej rodného mesta.

archívne video

Kriminalisti zadržali dve osoby, ktoré páchali zverstvá na maloletej (Zdroj: Polícia SR - Trenčiansky kraj)

"Utiekla som. Vrátim sa, prisahám. Je mi to ľúto." Alicia Navarrová, vtedy 14-ročná z Arizony, zanechala tento odkaz svojej matke v septembri 2019. Teraz svoj sľub dodržala – takmer štyri roky po zmiznutí. Úrady v stredu (miestneho času) oznámili, že sa prihlásila na policajnej stanici v Montane.

Montana je viac ako 1600 kilometrov od Arizony. "Zdá sa, že je v bezpečí, zdá sa, že je zdravá a šťastná," uviedol na tlačovej konferencii policajný hovorca José Santiago. „Nemá žiadne problémy.“ Dodal, že proti nej nebude začaté žiadne trestné stíhanie.

Vyšetrovatelia sa teraz snažia zistiť, čo zažila Navarrová po tom, čo 15. septembra 2019 vo veku 14 rokov zmizla. Polícia uviedla, že mladá žena povedala, že sa jej nič nestalo. Prípad sa ani zďaleka neskončil, povedal policajný poručík Scott Waite a požiadal o trpezlivosť.

Jej matka Jessica Nunezová vyjadrila podozrenie, že Navarrovú, ktorej diagnostikovali Aspergerov syndróm, mohol odlákať niekto, koho spoznala online. Jej zmiznutie vyvolalo v roku 2019 rozsiahle pátranie, do ktorého bola zapojená aj FBI. Policajný hovorca Santiago uviedol, že polícia v priebehu rokov dostala tisíce indícií.

Waite povedal, že Navarro zažila "emocionálne ohromujúce" opätovné stretnutie so svojou matkou a "veľmi ľutuje, čo urobila svojej matke."

"Chcem vzdať slávu Bohu za vypočutie modlitieb a za tento zázrak," povedala v dojímavom videu na Facebooku. Chce, aby každý, komu chýba milovaná osoba, použil jej príbeh ako príklad: "Existujú zázraky. Nikdy nestrácaj nádej a vždy bojuj."

Viac o téme: NezvestnáNájdeniePolícia Alicia Navarrová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu