Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

FOTO Hospitalizovaný pápež František navštívil detských onkologických pacientov: Zajtra ho prepustia z nemocnice

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA/Vatican Media via AP, ho)

RÍM - Pápež František navštívil vo štvrtok detských onkologických pacientov v rímskej nemocnici Gemelli, kde sa zotavuje po operácii. Vatikán pri tejto príležitosti zverejnil aj jeho prvú fotografiu od chirurgického zákroku. TASR o tom informuje podľa správ agentúr ANSA a Reuters.

Fotografia zachytáva Františka v invalidnom vozíku s papierom v rukách počas rozhovoru so ženou. Za nimi vidieť deti s rúškami na tvári. Podľa zdrojov agentúry ANSA bola jeho návšteva detského onkologického oddelenia emotívna. Pápež onkológiu navštívil aj v marci, keď bol v nemocnici Gemelli hospitalizovaný s bronchitídou. Oddelenie susedí s jeho izbou, v ktorej sa už vyše týždňa zotavuje po operácie hernie (tzv. pruhu). Pápežovi sa vytvorila na jazve po operácii spred dvoch rokov, pri ktorej mu odstránili časť hrubého čreva.

FOTO Hospitalizovaný pápež František
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/Vatican Media via AP, ho)

Vatikán v stredu oznámil, že pápežovo zotavovanie prebieha bez komplikácií a prepustia ho z nemocnice v nasledujúcich dňoch. Všetky Františkove verejné vystúpenia a súkromné audiencie sú zrušené až do 18. júna. V júli si pápež tradične berie celý mesiac voľno a na verejnosti sa ukazuje len počas nedeľnej modlitby. František tak bude mať na zotavovanie po operácii celý mesiac pred cestou do Portugalska začiatkom augusta. Neskôr na prelome augusta a septembra navštívi aj Mongolsko.

Pápeža Františka v piatok prepustia z nemocnice

Pápeža Františka (86) v piatok prepustia z nemocnice Gemelli, kde mu 7. júna operovali brucho. Vo štvrtok o tom informoval Vatikán, na ktorý sa odvolala tlačová agentúra AFP. "Lekársky tím, ktorý sa stará o pápeža Františka, potvrdil, že Svätého otca prepustia z nemocnice Gemelli v Ríme zajtra ráno, v piatok 16. júna," uviedol Vatikán v oznámení.

Viac o téme: NemocnicaPápež FrantišekOnkologickí pacienti
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu