Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Srbsko zadržalo troch kosovských policajtov: Podľa Prištiny išlo o únos

Srbsko zadržalo troch kosovských policajtov
Srbsko zadržalo troch kosovských policajtov (Zdroj: TASR)

BELEHRAD - Srbsko tvrdí, že v stredu na svojom území zadržalo troch kosovských policajtov. Podľa Prištiny však policajtov, ktorí patrili do jednotky pohraničnej stráže, uniesli krátko po tom, ako nadriadeným nahlásili vniknutie maskovaných ozbrojených mužov do oblasti, ktorú strážili. Informuje agentúra AFP.

Podľa Srbska boli policajti ozbrojení automatickými zbraňami, v plnom vojenskom výstroji, so zariadeniami GPS, mapami a ďalším vybavením. Na videu, ktoré zverejnila srbská polícia, je vidieť, ako maskovaní muži odvádzajú skupinu policajtov v putách, píše AFP. "Úspešne sme zabránili pokusu takzvanej kosovskej polície vtrhnúť na územie centrálneho Srbska, čo je podľa všetkých parametrov teroristický čin," uviedlo Srbsko vo vyhlásení pre tamojšiu štátnu televíziu RTS.

Kosovský minister vnútra Xhelal Svečla zase obvinil "zločinecké Srbsko", ktorého ozbrojenci vraj vstúpili na územie Kosova a uniesli odtiaľ troch policajtov, čím podľa neho došlo k porušeniu medzinárodných noriem. "Naši policajti sa bez najmenších pochybností nachádzali hlboko na území Kosovskej republiky, na statickom kontrolnom stanovišti, kde si plnili svoje bežné povinnosti," dodal Svečla.

Viac o téme: Polícia SrbskoKosovoZadrženia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu