Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

VOJNA na Ukrajine Deň štyristosedemdesiaty ôsmy (14. júna 2023)

Jevgenij Prigožin Zobraziť galériu (4)
Jevgenij Prigožin (Zdroj: Twitter.com/Dmitri)

KYJEV/MOSKVA – Ruský útok na ukrajinské prístavné mesta Odesa, ku ktorému došlo v noci na stredu, si vyžiadal tri obete. Oznámila to ukrajinská armáda. TASR správu prevzala z agentúry AFP a televízie Sky News. Situáciu sledujeme ONLINE.

Naživo z Ukrajiny 

VIDEO Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 475

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 475 (Zdroj: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

ONLINE

21:30 Ruské sily podnikli za posledných 24 hodín 37 náletov a 32 raketových útokov, informoval generálny štáb .

20:37 Ruské jednotky zaútočili mínometmi na dedinu Yanzhulivka v okrese Novhorod-Siverskyi v Černihivskej oblasti, pričom zabili 55-ročnú ženu, informovala polícia v Černihivskej oblasti.

19:33 Šéf ruskej žoldnierskej Wagnerovej skupiny v stredu zopakoval, že odmieta podpísať zmluvy s ruským ministerstvom obrany aj po tom, čo ruský prezident Vladimir Putin uviedol, že je to potrebné. Informuje o tom televízia Sky News.

18:56 NATO musí zabezpečiť Ukrajine dostatok zbraní, aby mohla pokračovať vo svojej protiofenzíve proti Rusku. Vyhlásil to v stredu generálny tajomník Severoatlantickej aliancie Jens Stoltenberg. Informuje agentúra AFP. "Tou najsamozrejmejšou vecou je zabezpečiť zbrane, zásoby a údržbu (techniky), aby mohla pokračovať v ofenzíve," povedal novinárom. Dodal, že pri protiofenzíve "nikto nečakal nulový počet obetí.

18:50 Výbuch zablokoval kľúčovú ruskú logistickú trasu v blízkosti okupovaného Melitopolu v Záporožskej oblasti a zničil päť nákladných vagónov a 50 metrov železničnej trate, uviedol exilový starosta Ivan Fedorov.

18:29 Viac ako milión ľudí žijúcich v okresoch Nikopolskij a Kryvorizkyj v Dnepropetrovskej oblasti by mohlo čeliť nedostatku vody po tom, čo Rusko 6. júna zničilo priehradu Kachovka, uviedol  predseda regionálnej rady Dnepropetrovska Mykola Lukašuk.

17:35 Litva spolu s Veľkou Britániou, Nórskom, Holandskom, Dánskom, Švédskom a Islandom nakúpia zariadenia protivzdušnej obrany pre Ukrajinu v hodnote 107,5 milióna eur.

Viac o téme: RuskoVladimir PutinUkrajinaVolodymyr ZelenskyjVojna na Ukrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu