Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Hranice Kolumbie a Panamy zasiahlo silné zemetrasenie: Ide o jedno z najsilnejších za posledné roky

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

BOGOTA - Silné zemetrasenie s magnitúdou 6,6 zasiahlo v noci na štvrtok pobrežné oblasti Karibiku pri hraniciach Kolumbie a Panamy. Informovala o tom Geologická služba Spojených štátov (USGS), píšu o tom agentúry AFP a AP.

Epicentrum otrasov, ktorý vychádzali z hĺbky desať kilometrov, sa nachádzalo približne 40 kilometrov juhovýchodne od pobrežia mesta Port Obaldía na východe Panamy. Zhruba desať minút po zemetrasení nasledoval dotras s magnitúdou 4,9.

Archívne video: Tím záchranárov sa vrátil z Turecka, kde pomáhali s následkami zemetrasenia

Tím záchranárov sa vrátil z Turecka, kde pomáhali s následkami zemetrasenia (Zdroj: TASR/Jakub Popelka)

Zemetrasenie patrilo k vôbec najsilnejších, aké v tejto oblasti zaznamenali v posledných rokoch. Nijaké škody ani zranených dosiaľ tamojšie úrady nehlásili. Úrady v Kolumbii aj USA uviedli, že nebezpečenstvo cunami nehrozí.

Otrasy bolo cítiť vo viacerých častiach Panamy

Podľa panamského národného systému civilnej ochrany (Sinaproc) bolo otrasy cítiť vo viacerých častiach Panamy vrátane rovnomenného hlavného mesta, ako aj susednej provincie Západná Panama a karibskej oblasti Guna Yala.

Otrasy pocítili aj obyvatelia kolumbijských miest Medellín a Cali. V zasiahnutej oblasti sa nachádza aj tropický prales Darién, cez ktorý často prechádzajú migranti smerujúci do Spojených štátov. Túto nebezpečnú trasu využili využili v ostatných rokoch státisíce migrantov.

Viac o téme: SilnéMagnitúdaZemetrasenie KolumbiaKaribikPanama
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu