Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Americkí vojaci alebo lekári? Zamilované ženy posielali podvodníkom peniaze! Naleteli ako malé deti

Zamilované ženy posielali podvodníkom peniaze Zobraziť galériu (6)
Zamilované ženy posielali podvodníkom peniaze (Zdroj: Colná správa Brno)

BRNO - Pátranie sa začalo v marci minulého roku. Prepravná spoločnosť vtedy prevážala zásielku hračiek a polícia mala podozrenie, že by mohlo ísť o prepravu drog. Po otvorení plyšových zvierat však kriminalisti zistili, že vo vnútri hračiek je ukrytých spolu 19 tisíc EUR. Ukázalo sa, že pôvod týchto peňazí je naozaj viac ako zaujímavý.

Eduard Heger pred posledným rokovaním jeho vlády: Rozlúčil sa so slzami v očiach (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Colníci z Brna spolu s Oddelením kybernetickej kriminality na základe spisu s krycím názvom "SONDA" zadržali v Prahe ženu českej národnosti, ktorá pre skupinu nigérijskych mužov v Rakúsku legalizovala tieto peniaze, informoval český Týdeník policie. Pochádzali od žien, ktoré sa na internete nechali oklamať a pod zámienkou sofistikovaných románikov s americkými vojakmi a lekármi im dali státisíce českých korún.

Na základe pátrania bolo zistené, že oklamané boli desiatky žien. Rakúski kolegovia zistili, že organizátorom týchto falošných románikov bola skupina na čele s Nigeríjčanom. Prípad zostáva naďalej v štádiu vyšetrovania pod vedením Krajského riaditeľstva polície Juhomoravského kraja, oddelenie kriminalistiky. Obvinenej žene, ktorá mužom pomáhala, hrozí v krajnom prípade až desaťročný pobyt za mrežami.

Viac o téme: DrogyColná správaPodvodyRakúskoBrnoNigéria
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu