Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Belgická polícia zatkla 30 podozrivých! Sú obvinení z pašovania drog

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP Photo/Virginia Mayo)

BRUSEL - Belgická polícia zadržala v stredu 30 osôb obvinených z obchodovania s drogami. Došlo k tomu v rámci operácie, ktorá súbežne prebiehala aj v Španielsku. Informuje o tom správa z agentúry AFP.

Prokuratúra v belgickom prístavnom meste Antverpy uviedla, že polícia uskutočnila v Belgicku razie na viacerých miestach. Zásah prebiehal aj v Španielsku, no tamojšie úrady zatiaľ o žiadnych zadržaniach osôb neinformovali. Pri raziách v oboch krajinách však boli zhabané zbrane, 55-tisíc eur v hotovosti, nespresnené množstvo hašišu a kokaínu, luxusné hodinky a autá, priblížila prokuratúra.

Archívne video: Polícia ukončila drogový biznis: Muž so ženou vyrábali drogy v prítomnosti dieťaťa

Polícia ukončila drogový biznis: Muž so ženou vyrábali drogy v prítomnosti dieťaťa (Zdroj: Facebook/Polícia - Bratislavský kraj)

Policajná operácia sa začala už vlani monitorovaním reštaurácie v Antverpách, ktorú navštevujú Albánci podozriví z predaja drog. Sledované osoby boli v kontakte so španielskym občanom žijúcim v Bruseli, ktorý podľa vyšetrovateľov vedie obchod s drogami. Razie na juhu Španielska boli cielené na príbuzných tohto muža. Prokuratúra uviedla, že tento muž využíval na prepravu hašiša a kokaínu cez prístav služby tamojších "skorumpovaných robotníkov".

Viac o téme: RaziaDrogyZatknutíPolícia ŠpanielskoBelgicko30 osôb
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu