Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Volkswagen porušil kontrakt? V Rusku čelí automobilka už tretej žalobe

(Zdroj: TASR/Melissa Erichsen/dpa)

MOSKVA - Ruský výrobca automobilov GAZ podal ďalšiu, v poradí už tretiu žalobu na nemecký koncern Volkswagen (VW). Podľa súdnych dokumentov zverejnených počas víkendu najnovšie žiada 15,6 miliardy ruských rubľov. Informuje agentúra Reuters.

Podrobnosti k žalobe, ktorú prijal v piatok (5. 5.) arbitrážny súd v Nižnom Novgorode, neboli zverejnené. Vyjadrenie spoločnosti GAZ sa nepodarilo získať a Volkswagen nechcel záležitosť komentovať. 

Volkswagen pozastavil svoje aktivity v Rusku v marci minulého roka, krátko po tom, ako Rusko 24. februára zaútočilo na Ukrajinu a západné štáty uvalili na Moskvu sankcie. VW sa potom usiloval svoje ruské aktíva predať vrátane kľúčového závodu v Kaluge s výrobnou kapacitou 225.000 áut ročne a závodu v Nižnom Novgorode. 

Jeho rozhodnutie z augusta minulého roka ukončiť v tomto závode výrobu však GAZ neskôr napadol s tým, že ide o porušenie kontraktu. V polovici marca súd v Nižnom Novgorode ruské aktíva nemeckej automobilky zmrazil, začiatkom apríla však arbitrážny súd pôvodné rozhodnutie zmenil a časť zmrazených aktív uvoľnil. 

Viac o téme: AutomobilkaŽalobaRuskoVolkswagen
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu