Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Bin Ládin zašle posolstvo moslimom

Usáma bin Ládin
Usáma bin Ládin (Zdroj: SITA)

DUBAJ - Vodca svetovej teroristickej siete Usáma bin Ládin čoskoro zašle "veľmi silné" posolstvo moslimom.

Oznámila to internetová stránka, ktorú používajú islamskí militanti.

Najnovšiu správu militanti uverejnili dva dni od poslednej údajne bin Ládinovej zvukovej nahrávke, kde sa oboril na západných lídrov za ich účasť na oslavách 60. výročia založenia Izraela.

Boj palestínskeho ľudu za vlastný štát je "najdôležitejšou úlohou pre islamský národ," uvádza sa v zatiaľ poslednej zvukovej správe zverejnenej v piatok na islamských internetových fórach, ktorej autorom bol pravdepodobne tiež bin Ládin. "Pred 60 rokmi Izrael neexistoval a bola tu len Palestína, ktorá bola Palestínčanom odobratá armádnou silou," komentoval bin Ládin 60. výročie vzniku židovského štátu. "Tieto palestínske teritóriá sú naším územím a Izraelčania sú votrelcami. Vašim médiám boli počas 60 rokov odovzdávané falošné interpretácie histórie. Účasť západných lídrov na oslavách výročia vzniku Izraelu ich usvedčuje z podpory židovskej okupácie našej zeme," dodal bin Ládin.

Vodca al-Kájdy vyzval Palestínčanov na účasť vo "svätej vojne proti Izraelu", ktorá je "povinnosťou celej slobodnej Palestíny". Bin Ládin sa priamo prihovoril aj západným lídrom: "Považujete palestínske organizácie za teroristické a uvaľujete na ne sankcie. Teraz, keď Izrael masakruje (palestínskych) civilistov, podporujete ho."

Vierohodnosť desaťminútovej nahrávky sa nepodarilo overiť. Bin Ládin už dlhšie zverejňuje svoje stanoviská len v písomnej alebo zvukovej podobe. Na videu ho nebolo vidno od októbra 2004.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu