Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Strašná tragédia: Alexa zomrela po tom, ako jej kameň prerazil čelné sklo na aute! Kamarátka to počula v priamom prenose

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ARVADA – Skupina tínedžerov sa zabávala tak, že hádzala po okoloidúcich autách kamene. Zábava sa však premenila na tragédiu, keď jeden z kameňov prerazil čelné sklo na aute, ktoré šoférovala Alexa (†20) a usmrtil ju. Incident sa odohral v americkom štáte Colorado. Keby mladá žena netelefonovala práve s kamarátkou, jej telo by našli oveľa neskôr.

archívne video

Z prenasledovaného auta začali po policajtoch lietať sklenené fľaše (Zdroj: Facebook/Policie České republiky)

Podozreniu z trestného činu usmrtenia čelia traja mladíci. Práve oni pri frekventovanej ceste hádzali po okoloidúcich vozidlách kamene. Ako informuje Yahoo News, jeden z nich prerazil čelné sklo na aute mladej vodičky a usmrtil ju. Alexa Bartellová mala v čase nehody len 20 rokov. 

Tragédia sa odohrala 19. apríla v noci. Polícii sa prihlásilo viacero motoristov, ktorí sa sťažovali na trojicu chlapcov hádžucich po autách kamene. Dvaja vodiči utrpeli ľahšie zranenia.

Obvinení

Z tragédie sú podozriví traja osemnásťroční stredoškoláci Joseph Koenig, Nicholas "Mitch" Karol-Chik a Zachary Kwak. Pátranie po nich netrvalo veľmi dlho. Polícia si pre nich prišla priamo do rodičovských domov. Všetci traja pochádzajú z mesta Arvada v Colorade.

Vandali obvinení zo zabitia Alexy Bartellovej (†20). Zľava Nicholas
Zobraziť galériu (2)
Vandali obvinení zo zabitia Alexy Bartellovej (†20). Zľava Nicholas "Mitch" Karol-Chik (18), Joseph Koenig (18) a Zachary Kwak (18).  (Zdroj: SITA/AP/Jefferson County Sheriff's Office)

Našla ju kamarátka 

Alexa Bartellová išla po danom úseku okolo 22:45 miestneho času. Počas plynulej jazdy jej kameň náhle prerazil čelné sklo a zasiahol ju tak nešťastne, že na mieste zomrela. Práve telefonovala s kamarátkou. Keď ju zasiahol kameň, bol počúť výkrik a hovor sa náhle prerušil. Nereagovala ani na ďalšie volania. Kamarátku to rozrušilo a tak ju išla hľadať podľa polohy mobilu. To ju zaviedlo až na pole k bezvládnemu telu v aute s prerazeným čelným sklom. 

Kancelária šerifa okresu Jefferson uviedla, že vďaka mobilu a následnej lokácii incidentu sa podarilo odhaliť útočníkov, čo viedlo k ich zatknutiu. "Do dnešných chvíľ ešte nie je celkom jasné, kto hodil kameň, ktorý usmrtil mladú Alexu Bartellovú. Všetci traja podozriví nesú preto rovnaký podiel viny. Podľa očitých svedkov sme zistili, že vandali hádzali kamene po autách asi hodinu," uvádzalo sa v policajnej správe. Traja podozriví čelia obvineniu z vraždy prvého stupňa a extrémnej ľahostajnosti z možného ublíženia na zdraví. Uviedla to kancelária šerifa s tým, že sa očakáva vznesenie ďalších obvinení. 

Podobné tragédie

V roku 2019 zomrela matka troch detí Keila Flores (33) po tom, ako ju zasiahla veľká skala, ktorá spadla zo železničného nadjazdu v Temple v Texase. Náraz rozbil čelné sklo na aute, v ktorom cestovala spolu s rodinou. Floresová sedela na mieste spolujazdca, čo sa jej bohužiaľ stalo osudným. V roku 2018 zahynul v Nashville pri podobnej tragédii Joe Shelton (54), keď mu veľký kus betónu, ktorý spadol z mosta, prerazil čelné sklo. Týmto úsekom chodieval každý deň do práce.  
 

Viac o téme: TragédiaVandalizmusUSAColoradoKrimiJeffersonArvadaAlexa Bartellová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu