Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Polícia zhabala na severe Maroka 5,4 tony konopnej živice a 60 kíl kokaínu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

RABAT - Marocká polícia zhabala 5,4 tony konopnej živice ukrytej v kamióne smerujúcom do Španielska a 60 kíl kokaínu schovaného v mrazených tuniakoch. V noci na nedeľu to uviedli miestne úrady.

Colníci zhabali konopnú živicu v nákladnom vozidle v prístavnom meste Tanger na severe Maroka, oznámila marocká bezpečnostná služba DGSN. Zlisované balíky konopnej živice boli v kamióne ukryté i v podvozku. Policajti 45-ročného vodiča z Maroka na mieste zadržala.Miestna polícia dodala, že v meste Tanger v rámci iného zásahu, ku ktorému došlo ešte vo štvrtok, zhabala 60 kíl kokaínu ukrytého v chladiarenskom kontajneri.

Kokaín bol schovaný v mrazených tuniakoch označených ako pochádzajúcich z Ekvádoru

Spresnila, že kokaín bol schovaný v mrazených tuniakoch označených ako pochádzajúcich z Ekvádoru, určených pre Španielsko. Maroko je podľa údajov Organizácie Spojených národov najväčším svetovým výrobcom konopnej živice, marocká polícia jej iba vlani zadržala takmer 100 ton. Miestna polícia tiež v uplynulých rokoch viackrát zadržala väčšie množstvo kokaínu. Juhoamerické drogové kartely Maroko využívajú ako tranzitnú krajinu na pašovanie kokaínu na európsky trh, píše AFP.   

Viac o téme: KokaínPolícia MarokoRabatKonopná živica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu