Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Nehoda autobusu s Izraelčanmi si vyžiadala jednu obeť a množstvo zranených

Nehoda autobusu v Južnej Kórei
Nehoda autobusu v Južnej Kórei (Zdroj: Handout /South Korean National Fire Agency /AFP)

SOUL - Jedna osoba prišla o život a desiatky ďalších utrpeli zranenia pri štvrtkovej nehode autobusu s izraelskými turistami v Južnej Kórei. Pre agentúru AFP to v piatok uviedla tamojšia polícia.

Autobus s 33 turistami z Izraela bol na trase z historického mesta Kjongdžu na juhovýchode krajiny do neďalekých kúpeľov Čchungdžu, keď vodič v prudkej zákrute stratil kontrolu nad vozidlom. Autobus následne zišiel z cesty, narazil do stromov a prevrátil sa nabok.

Jedna obeť, množstvo zranených

Izraelské ministerstvo zahraničných vecí uviedlo, že podľa informácií juhokórejských predstaviteľov pri nehode zahynula jedna žena a ostatní cestujúci boli zranení - niektorí z nich vážne. Podľa miestnych úradov sú medzi zranenými aj juhokórejskí vodič a turistický sprievodca, ktorí boli prevezení do nemocnice. Vyšetrovatelia uviedli, že v skupine turistov z Izraela boli päťdesiatnici až sedemdesiatnici a do Kórey pricestovali 6. apríla. Vrátiť do vlasti sa mali budúci pondelok.

Juhokórejský rezort diplomacie v reakcii na žiadosť izraelského veľvyslanectva v Soule prisľúbil, že obetiam nehody poskytne všetku potrebnú pomoc.

Viac o téme: NehodaAutobusObeteTuristiJužná Kórea
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu