Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Útočník zastrelil v banke v Louisville štyroch ľudí: Polícia predpokladá, že išlo o bývalého zamestnanca

Útočník zabil v banke štyroch ľudí.  Údajne šlo o bývalého zamestnanca.
Útočník zabil v banke štyroch ľudí. Údajne šlo o bývalého zamestnanca. (Zdroj: Twitter/ Reuters U.S. News)

LOUISVILLE - Štyroch ľudí zabil v pondelok v banke v americkom meste Louisville útočník, ktorý je tiež mŕtvy. Polícia predpokladá, že išlo o bývalého zamestnanca, informovala agentúra AP.

Predstavitelia polície na tlačovom brífingu uviedli, že strelcom bol 23-ročný Connor Sturgeon, ktorý pri útoku použil pušku. Svoj čin tiež naživo vysielal na internete. Nie je jasné, či sa zastrelil sám, alebo ho pri prestrelke zabili zasahujúci policajti.Zranenia podľa miestnej nemocnice utrpelo deväť ľudí vrátane dvoch policajných príslušníkov, z ktorých jeden je v kritickom stave.


Streľba sa odohrala v regionálnom peňažnom ústave Old National Bank v centre Louisville, najväčšom meste amerického štátu Kentucky. Guvernér Kentucky Andy Beshear novinárom povedal, že pri pondelkovom útoku prišiel o blízkeho priateľa a ďalší je v nemocnici.

Päťnástna streľba v roku 2023

Útok v Kentucky je 15. hromadnou streľbou v USA od začiatku roka, priblížila AP. Došlo k nemu dva týždne po tom, ako bývalý študent zabil tri deti a troch dospelých v kresťanskej základnej škole v meste Nashville v susednom štáte Tennessee, asi 260 kilometrov južne od Louisville.

Viac o téme: BankaStreľbaútočníkUSA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu